Rocket Internet'in güzellik salonları için pazaryeri girişimi Vaniday, yeni yatırımla 5 kıtaya yayılacak

Rocket Internet'in güzellik salonları için pazaryeri girişimi Vaniday, yeni yatırımla 5 kıtaya yayılacak

Rocket Internet'in e-ticarette kadınları hedefleyen girişimlerinden bir başkası olan Vaniday, ilk önemli yatırımını aldı. Sağlık ve güzellik odaklı hizmet sağlayıcılara internetten erişim sağlayan Vaniday, 15 milyon dolarlık yatırımla küresel açılımını sürdürecek.

Bir pazaryeri olan Vaniday'in hedefi berber, kuaför, yoga eğitmeni, manikürcü, makyöz, masör vb. uzmanlara erişimi kolaylaştırmak. En iyi uzmanlara ulaşmak ve randevu almak için aracılık hizmeti sunan girişim, Rocket Internet'in kurucu ortaklığında Brezilya'da kurulduktan sonra 6 ülkeye daha açılmış ve önemli bir potansiyelin peşinde olduğunu göstermişti.

Yeni yatırımla birlikte Maxime Legardez liderliğinde 5 kıtaya açılmayı hedefleyen Vaniday, aynı zamanda söz konusu uzmanlar için de daha iyi bir hizmet, rezervasyon ve CRM platformu olmak istiyor. Şu anda 1500 salonun kayıtlı olduğu girişimin CEO'su Maxime Legardez, küresel pazarda kendilerine rakip görmediklerini, ülke çapında hizmet veren yeni oyuncuların da farkında olduklarını ekliyor.

Rocket Internet'in kurucu ortaklığının bir etkisi olarak Vaniday de tüm 'dünyayı küresel bir köy' kabul ediyor ve önümüzdeki dönemde yerel girişimlerin üzerine gitmeye hazırlanıyor. Yer yer küçük yerel girişmleri satın alarak hızlı adımlar atan Rocket Internet, Vaniday tarafında e-ticaretin ötesinde yeni bir kullanıcı kitlesi kazanmaya çalıştığı için işi biraz daha zor. Ancak milyar dolarlardan bahsedilen bir pazarda Rocket Internet'in bu kadar zorluktan kaçacağını da düşünmek zor.

Önümüzdeki dönemde bu alanda yerel girişimlerin atak yapmasını beklemekle birlikte, Vaniday'in Türkiye'de yeterli potansiyel görüp görmediğini de henüz bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.