Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Facebook'un ilk stajyeri Dairan Shirazi, girişimcilik hikayesini yazmaya devam ediyor

Facebook'un ilk stajyeri Dairan Shirazi, girişimcilik hikayesini yazmaya devam ediyor

Radius pazarlama platformu

Son dönemde öngörü yapabilen pazarlama yazılımlarının yıldızı parlamaya devam ediyor. Bu kategorideki girişimlerden biri olan Radius.com da aldığı yeni yatırımla gündeme geldi. Ancak Radius.com'un arkasındaki girişimcilik hikayesi de en az yatırım haberi kadar dikkate değer.

Founders Fund'ın öncülük ettiği 54,7 milyon dolarlık yatırımın arkasında AME Cloud Ventures, Formation 8 ve Salesforce Ventures gibi önemli yatırımcılar da var. Ancak bu yatırım Radius için çok da sürpriz değil. Zira Radius'un kurucusu Dairan Shirazi, daha önce Google'ın teklifini geri çeviren bir girişimci.

eBay'den staj teklifi aldı

Dairan Shirazi'nin ilk girişimcilik hikayesi 15 yaşında eBay'de bilgisayar parçaları satmaya başlamasına dayanıyor. Başarılı bir performans segileyen Shirazi, eBay'in dikkatini çekmiş ve eBay tarafından 2 aylık yaz stajına davet edilmiş. Daha sonra çeşitli bağlantılarla Facebook'a ilk stajyer olarak katılmayı başarmış ki Facebook o zaman 12 kişilik ekipmiş.

Facebook'un ilk stajyeri oldu

radius_darian_shiraziMark Zuckerberg'le birebir çalışma fırsatını bulan Shirazi, 2 yıl kadar Faceboook'ta çalıştıktan sonra üniversiteye gitmek için ayrılmış ve sonrasında Fwix adlı oldukça yerel bir haber toplama uygulamasına imza atmış. İçerikleri derleyen ve oluşturduğu veritabanıyla önce medya şirketlerinin ardından Google'ın dikkatini çekmiş.

Google'dan gelen satın alma teklifini reddetti

Henüz 24 yaşındayken Google'dan 35 milyon dolarlık satın alma teklifi alan Shirazi, zor da olsa bu teklifi reddetmiş. Daha büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünerek Shirazi'yi medya organlarının değil her türden şirketin faydalanabileceği bir pazarlama platformuna dönüştürmeye başlamış.

Milyonlarda veriyi değerlendirmeye başlayan Shirazi, pazarlama çalışmalarını analiz etmek konusunda kendini geliştirmiş ve bugünkü yatırım turunu alacak noktaya ulaşmış. Net rakam vermeyen ama Radius'un 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir değeri olduğunu söyleyen Shirazi, gelirlerinin son 12 ayda yüzde 400 büyüdüğünü de ekliyor.

Şimdiye kadar 125 milyon dolar yatırım alan Radius, yeni yatırımla birlikte satış ekibini büyütmeyi ve daha fazla Fortune 500 şirketine hizmet vermeyi hedefliyor. Dairan Shirazi de girişimcilik hikayesiyle şimdiden hafızalardaki yerini almayı hakediyor. Devamının nasıl olacağını da merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.