9 girişimi ABD'ye gönderecek olan ITU GATE, 3. dönem başvurularını açtı

9 girişimi ABD'ye gönderecek olan ITU GATE, 3. dönem başvurularını açtı

İTÜ ARI Teknokent’in yerli girişimcileri yurtdışına taşıyan programı ITU GATE, 3. başvuru dönemini başlattığını ve 2. dönemde Chicago ve San Francisco'ya gidecek girişimlerin seçimlerinin tamamlandığını duyurdu.

Bildiğiniz gibi ITU GATE sürecine seçilerek 2 aylık bir eğitim alan girişimler ikinci seçimin ardından 1 aylık ABD kampına alınıyor. Girişimciler Amerika’da Chicago ve San Francisco’da kuluçka merkezlerine giderek burada uluslararası yatırımcılarla, akademisyenlerle ve girişimcilerle tanışma imkanı yakalıyor.

Küresel pazara açılma hedefindeki girişimciler için oldukça önemli olan bu programın 3.dönem başvuruları 7 Ağustos’a kadar devam edecek.

2. dönemde ABD'ye gidecek 9 girişim

Aldığımız bilgiye göre ITU GATE'in 13 Temmuz’da toplam 16 firma arasından seçilen 9 girişimse ITU ARI Teknokent’in ofisinin bulunduğu Chicago 1871’in yanı sıra San Francisco’da Rocket Space kuluçka merkezine gidecek. Burada uluslararası yatırımcılar, girişimciler ve akademisyenlerle tanışıp yeni işbirliklerinin kapısını aralayacak.

İşte Ağustos’un ilk haftasıyla birlikte ABD'ye gidecek olan girişimler;

  1. AppAnalytics: Mobil uygulamalarda kullanıcı davranışını ölçümlemek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için analitik servisini sunuyor.
  2. Bilgera: Hızlı tüketim ürünleri alanında mobil saha satış otomasyon platformları ile firmaların saha operasyonlarında daha verimli çalışmalarına olanak tanıyor.
  3. Boni: Görme engellilere yönelik navigasyon gibi fiziksel mekan ve nesnelerle etkileşim kurabilen mobil uygulamalar üretiyor.
  4. Evam: Büyük veri ve hızlı veriyi analiz ederek işletmelerde kullanıcıların anlayabileceği hale getiriyor. Böylelikle müşteri davranışlarının gerçek zamanlı takibine olanak tanıyarak firmaların ileriye dönük stratejilerini oluşturmasına olanak tanıyor.
  5. Gullseye: Limanların daha iyi yönetilmesini sağlayarak verimliliği artıran yazılım geliştiriyor.
  6. i2i Systems: GSM operatörlerinin yanlış faturalandırma ve ücretlendirme sorunlarını ortadan kaldıran yazılımlar üzerinde çalışıyor.
  7. Segmentify: E-ticaret ve içerik sağlayıcı firmaların ziyaretçilere özel kampanyalar ve ürünler sunmasına yardımcı olan yazılımlar üretiyor.
  8. Sestek: Ses biyometrisi, sesli yönlendirme, ses sentezi ve konuşma analizi gibi ses odaklı işlemleri gerçekleştiren teknolojiler üretiyor.
  9. Workbuk: Portfolyo kullanan fotoğrafçı, sanat yönetmeni, sanatçı gibi pek çok yaratıcı meslek grubunun portfolyolarını her an yanlarına taşıyabilmelerini sağlayan mobil uygulama üretiyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.