Huffington Post, Arapça yayınına başladı

Önce ABD ardından da dünyanın en çok okunan liberal haber siteleri arasında ilk sıralara yükselen Huffington Post, Arapça edisyonunun yayınına başladı.
Huffington Post, Arapça yayınına başladı

huffpost2

Önce ABD ardından da dünyanın en çok okunan liberal haber siteleri arasında ilk sıralara yükselen Huffington Post, Arapça edisyonunun yayınına başladı. HuffPost Arabi adresinde, Arap Dünyası ile ilgili haberleri Arapça dilinde sunan site, Al Jazeera Network eski direktörü Wadah Khanfar'ın CEO'su olduğu Integral Media ortaklığıyla geliştirildi.

Arianna Huffington'ın kaleme aldığı "Marhaba!" başlıklı makaleyle bugün tanıtılan yayın, Huffington Post'un 14'üncü uluslararası baskısı olma özelliğinde. 22 ülkede yaşayan yaklaşık 380 milyon kişiyi hedefleyen HuffPost Arabi, politikadan iş dünyasına, kültür sanattan din ve geleneklere kadar geniş yelpazede bağımsız gazeteciler tarafından hazırlanan içerikleri okuyucuyla buluşturuyor. Yayına Suriye'den Mısır'a, İran'dan Sudan'a Arap Dünyası'nın farklı bölgelerinden gelen yazarların köşe yazılarıyla katkıda bulunuyor.

huffpost

HuffPost Arabi'yi Huffington Post'un diğer baskılarından ayıran önemli bir fark, videonun çok daha fazla ön planda olması. Yayın, orijinal video üretimiyle birlikte Arap Dünyası'nın en popüler YouTuber'larıyla iş birliği yapıyor. Bunda Arap Dünyası'nın ABD'den sonra YouTube'un en çok izlendiği bölge olmasının önemli bir payı var.

Arap Dünyası'nın çatışma, cinsiyet eşitsizliği gibi sorunlarıyla birlikte bu sorunlara dair çözüm önerileri için "Huloul" (حلول), adlı ayrı bir bölüm oluşturan HuffPost Arabi'de okuyucuların kendi seslerini duyurabilecekleri bir blog da eşlik ediyor.

Huffington Post, AOL'in 4.4 milyar dolarlık anlaşmayla Verizon'a satışından en çok kar eden taraflardan biri olmuştu.

Bu arada geçen yıl DLD konferansı sırasında Arianna Huffington ile yaptığımız özel röportajı hatırlamak istiyorsanız bu linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.