Google, patent ihlal davalarına karşı girişimcilere ücretsiz patentler sunacak

Google, patent ihlal davalarına karşı girişimcilere ücretsiz patentler sunacak

Patent konusu tüm sektörlerde olduğu gibi teknoloji sektöründe de sık sık problem yaratan konular arasında. Birçok uzman patentlerin yeni geliştirilecek teknolojilerin önünü kapadığı tezini savunurken, Google'da bu düşünceye paralel olarak girişimcilere özel bir patent destek programı başlattı.

"Google Patent Programs" ismi verilen program çerçevesinde şirket yeni girişimlerin ürünlerini rahatça geliştirebilmesi ve "patent trolleri"yle uğraşmaması için ücretsiz olarak farklı kategoriler altında patentler sunuyor. Girişimciler başvurularına kabul aldıktan sonra Google tarafından sunulan patentlerden iki tanesini seçebilecekler. Girişimler patentlerden yararlanabilmek için ayrıca "License On Transfer (LOT) Network"'e katılmak zorundalar. LOT Network belli koşullar altında katılımcılarına ücretsiz ve telifsiz kullanabilecekleri patentler sunuyor, kurucuları arasında da Canon, Dropbox, Newegg, SAP ve Google var.

LOT Network'ün yanı sıra Tesla ve Toyota'da geçtiğimiz dönemde sahip oldukları patentlerin bir kısmını geliştiricilere açmışlardı. Google'ın patent programı başvuran ve uygun bulunan ilk 50 girişime verilecek. Programla ilgili detaylı bilgileri buradan okuyabilir, buradan başvurabilirsiniz.

Görsel Kaynak: lightpoet/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.