eBay'in Asya'daki kozu Giosis'e 82 milyon dolar yatırım geldi

eBay'in Asya'daki kozu Giosis'e 82 milyon dolar yatırım geldi

Ebay'in Koreli Gmarket ile ortaklaşa kurduğu Giosis, Asya pazarındaki e-ticaret  rekabetinde elini güçlendiren bir yatırım aldı. Moda ürünlerine özel bir yer ayıran Qoo10.com'un sahibi olan Giosis, Seri A turunda tam 82.1 milyon dolara imza attı.

Singapur'un en büyük gazetesinin sahibi olan Singapore Press Holdings (SPH) yatırım turuna liderlik ederken, Ebay, Saban Capital Group, UVM 2 Venture Investments, Brookside Capital ve Oak Investment Partners SPH'ye eşlik etti.

Qoo10 ile reklam ve ilan tarafında ortak çalışmalar yapacak olan SPH'nin CEO'su Alan Chan, Qoo10'un Singapur e-ticaret pazarında 1 numara olduğunu belirtiyor. Bu yatırımla dijital alanda elini güçlendirdiklerini söyleyen Chan, e-ticaret pazarında aktif bir oyuncu olacaklarının da altını çiziyor.

2010 yılında kurulan Giosis'in B2C pazar yeri Qoo10, Singapur, Japonya, Endonezya, Malezya, Hong Kong ve Çin pazarlarında faaliyet gösteriyor. Qoo10'un 17.6 milyon kayıtlı üyesi olduğu ve geçen yıl toplamda 408 milyon dolarlık toplam satış hacmine ulaştığı belirtiliyor.

Qoo10'nun Singapur ülke müdürü Hyun Wook Cho, yeni yatırımın pazarlama, daha fazla satıcı kazanımı ve kullanıcılara alışveriş puanı kazandıran mesajlaşma ugulaması QTalk'un geliştirilmesi için kullanıcağını belirtiyor. Hızlı gelişen Endonezya e-ticaret pazarına özel ilgi gösterileceğini de ekliyor.

Söz konusu yatırımın büyüklüğünü hem Asya pazarının büyüklüğüyle hem de rekabet açısından açıklamak mümkün. Zira Asya pazarında agresif stratejileri olan Rocket Internet'in B2C pazaryeri Lazada ve moda odaklı alışveriş sitesi Zalora da faaliyet gösteriyor.

Diğer yandan Qoo10'un çevrimiçi rekabetten çok perakende ile e-ticareti buluşturan rakipleri ciddiye aldığını belirtmekte de fayda var. Bunun en önemli nedenlerinden biri de bölgedeki lojistik altyapısının henüz yeterince gelişmiş olmaması.

Asya ve Avrupa-Amerika pazarlarındaki e-ticaret yatırımlarının arasında kalan Türkiye'nin bu hareketlilikten payını alıp almayacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.