Yandex'in raylı sistemler için toplu taşıma uygulaması Metro artık İstanbul'da

Yandex'in raylı sistemler için toplu taşıma uygulaması Metro artık İstanbul'da

Yandex.Metro

Yandex'in toplu taşıma uygulaması Metro, İstanbul'da kullanıma açıldı. Metrobüs, metro, füniküler ve tramvay hatlarını kapsayan Metro, raylı sistemleri için bir toplu taşıma planlama uygulaması.

iOS ve Android tabanlı cihazlar için yayınlanan Metro, raylı sistem kapsamında olan noktalar arasında seyahatiniz için rota çiziyor ve ortalama yolculuk süresini görerek size en uygun güzergahı seçmenizi sağlıyor. Metro, internet veya şebeke olmadığında da yani offline olarak kullanılabilen bir uygulama ve bu sayede hatlar arasında geçişlerde de kullanılıyor.

yandex metro

İstanbul dışında, Moskova, Saint Petersburg, Kiev, Minsk ve Kharkiv metro ağlarında da seyahat planlamanızı sağlayan  Metro'nun kullanışlı bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Ancak toplu taşıma uygulamalarıyla ilgili önemli bir sorun, kullanıcıları farklı ulaşım tipleri için farklı uygulamalara başvurmak zorunda bırakması. Buna elbette İstanbul toplu taşıma sisteminin karmaşıklığı da neden gösterilebilir ancak bu, şehir içi seyahat planlaması alanda doldurulmayı bekleyen boşluk olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.