İkinci el bilet pazarı Ticketbis Türkiye'deki ilk yılında 2 binden fazla satış gerçekleştirdi

İkinci el bilet pazarı Ticketbis Türkiye'deki ilk yılında 2 binden fazla satış gerçekleştirdi

Etkinlik biletleri için online pazar yerini geçtiğimiz yıl sessizce Türkiye'ye açan Ticketbis, pazarın kendi beklentilerinin üzerinde performans sergileyerek, planlanan faturalamanın yüzde 200 üzerine çıktığını belirtiyor. İlk yılında 2 binden fazla satış işleminin gerçekleştiği Ticketbis.com.tr, girişimin Avrupa sayfaları arasında ziyaretçi sayısı bakımından ilk 10’da yer alıyor.

2009 yılı sonunda Jon Uriarte Uranga ve Ander Michelena Llorente tarafından İspanya'da kurulan Ticketbis, bugün Avrupa'dan Asya'ya ve Avustralya'ya dünya çapında 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Kullanıcıların her türlü spor, müzik ve kültürel etkinlik biletlerini ücretsiz bir şekilde satışa sundukları platform hem yerel hem küresel olabilmek konusundaki başarısıyla dikkat çekiyor. Zira faaliyet gösterdiği ülkelere yerel sayfa ve etkinlikleri de kapsama alan Ticketbis'i rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri bu etkinliklerin kapılarını tüm kullanıcılarına açması.

ticketbis ekran

Örneğin Şili'de düzenlenen bir konser için Ticketbis Şili üzerinden satışa sunulan bir bilet, Türkiye’deki bir kullanıcı tarafından satın alınabiliyor. Bilet satışlarında teslimat konusunda sorumluluğu Ticketbis üstleniyor. Satın alınan biletler Ticketbis tarafından satıcısından alınarak, alıcıya ulaştırıyor. Yurt dışı etkinlikler için bilet almanız durumunda ödemeyi kendi para biriminizle yapıyorsunuz.

Ticketbis platformda yapılan işlemler için satıcıdan yüzde 10, alıcıdansa yüzde 15 komisyon alıyor. Bugüne kadar bir milyondan fazla bilet satışı yaptığını belirten Ticketbis'in 2013 yılında 28 milyon euro olan cirosu 2014 yılında 55 euro'ya çıktı, kendi verilerine göre. Bunda tahmin ettiğiniz gibi girişimin aldığı yatırım desteğiyle hızla küreselleşmesinin payı büyük. Bugüne kadar toplam 26 milyon dolar yatırım alan Ticketbis, son olarak geçtiğimiz Nisan ayında 3,2 milyon dolarlık beşinci tur yatırımı almıştı.

ticketbis ekran2

Ticketbis üzerinde 8 bine yakın etkinlik listeleniyor. Ancak etkinliklerin süreli olduğunu ve sayılan sezona göre farklılıkların gösterdiğini hatırlamak önemli olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.