Twitter, arka plan görsellerini kullanıcıların sayfasından kaldırıyor

Twitter, arka plan görsellerini kullanıcıların sayfasından kaldırıyor

Twitter tasarımsal bazı kurallarda bugün önemli değişikliklere gitti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar seçtikleri arka plan görsellerini bazı sayfalar dışında artık kullanamayacaklar.

Üyeler Twitter üzerinde kendi sayfaları için kişiselleştirilmiş arka plan görselleri belirleyebiliyorlardı. Artık bu görseller yalnızca liste sayfaları, koleksiyon sayfaları ve tekli içerik sayfasında görüntülenebilecek, ana sayfalarda ve bildirim sayfasında kişiselleştirilmiş arka plan görseli kullanılamayacak. Twitter'da şu an için arka plan görseli seçip yükleyebilmek mümkün hatta yükledikten sonra ana sayfanızda seçtiğiniz görseli görebilirsiniz ancak sayfayı yenilediğinizde Twitter bunu otomatik olarak kaldırıyor.

Twitter'ın bu şekilde bir tasarım kararını neden aldığı ise henüz net olarak bilinmiyor. Ancak şirket düşük kalitede olan ve düşük çözünürlüğü nedeniyle tekrar eden arka plan kurtulmak istediği bilinen bir noktaydı. Ancak tüm arka planları beyaza çevirmesi oldukça radikal bir karar. Twitter'ın tasarımda böyle bir karar alması zamanında Myspace'in de oldukça karmaşıklaşmasına ve kötü görünmesine neden olan kişiselleştirilmiş sayfalar için kısıtlamaya gitmesi kararını anımsatıyor. Ancak birçok kullanıcı Twitter'ı aldığı bu karardan sonra sert şekilde eleştirmeye başladı bile.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.