Türkiye çıkışlı ThisOrThat, kararsızlar için seçim odaklı bir sosyal ağ

Türkiye çıkışlı ThisOrThat, kararsızlar için seçim odaklı bir sosyal ağ

ThisOrThat

ThisOrThat, seçim odaklı bir sosyal medya platformu olarak tanımlanıyor ve çıkış noktası herkesin günde en az birkaç kez yaşadığı kararsızlıklar. Kısa süre önce App Store'da yayınlanan uygulamasıyla ThisOrThat, aklınıza takılan bir konuyla ilgili iki seçenek arasında karar veremediğinizde, takipçilerinize dönerek yardım almanızı sağlamayı amaçlıyor.

ThisOrThat, sosyal bir platform ve merkezinde ToT (This or That'in kısaltması) paylaşımları var. Ne yiyeceğinize, giyeceğinize, nereye gideceğinize ya da ne söyleyeceğinize karar veremediğinizde, iki seçeneği yan yana görselleştirerek bir ToT oluşturuyorsunuz ve sorunuzu sosyal ağda yayınlıyorsunuz. Kullanıcıların birbirlerini takip edebildiği ThisOrThat'te ToT'unuz takipçilerinizin zaman akışında görünüyor ve bu konuda fikir belirtmek isteyen kullanıcılar destekledikleri cevabı çift dokunuşla oylayabiliyor. Dilerseniz paylaşımların altına yorum da ekleyebiliyorsunuz.

thisorthat

Kısa süre önce yayınlanan ThisOrThat, Uraz Ülgen ve Serkan Merdoğlu'nun 2012 yılında, henüz öğrenciylen kurdukları Hepta Bilişim'e ait bir uygulama. İkilinin ilk bağımsız projesi olma özelliğindeki ThisOrThat'in geliştirilmesi yaklaşık üç ay sürmüş. Geçen sürede binden fazla kez indirilmiş.

Uygulamada paylaşılan ToT'ları arama bölümünde görüntüleyebiliyor, dilerseniz kullanıcılar veya etiketlere göre arama yapabiliyorsunuz. ThisOrThat bu özellikleriyle doğrudan reklam verenleri, kamuoyu yoklaması yapmak isteyenler hatta istatistikçiler gibi grupları kendisine çekebilecek bir uygulama olabilir. Buna karşın uygulama, bireysel kullanıcılar tarafından benimsenmesi konusunda sorun yaşayabilir. Bunun için uygulamada oylama davranışını daha cazip hale getiren özelliklerin eklenmesi iyi bir ilk adım olabilir. Bununla birlikte ToT'ların farklı kullanım vakaları hakkında insanların ilgisini çekebilecek farklı hikayeler de kullanılabilir.

ThisOrThat'in bugün aynı soruları sorabileceğiniz Facebook ve Twitter gibi ağlarla rekabet halinde olacağını da unutmamak gerekiyor. Kurucularına kullanıcıların iki sosyal ağ karşısında neden ThisOrThat'i seçmeleri gerektiğini sorduğumda şu cevabı verdiler: "Uygulamayı geliştirirkenki hedefimiz kullanıcılarımızın bir yandan eğlenirken bir yandan da birbirlerine yardım etmesini sağlamak. Bir kullanıcı ToT eklediğinde, takipçilerinin en kısa sürede gerçekten içlerinden geçen fikirleri ona ileteceğini biliyor. Oy verenler ise uygulamaya takip ettiği kişilere yardım etmek, kavgadan, gürültüden ve en önemlisi "kim ne der" düşüncesinden uzak, sadece kendi tercihlerine göre seçim yapmak için giriyorlar. Büyük özenle oluşturmaya çalıştığımız güven ortamı, en büyük avantajımız."

iOS için yayınlanan uygulamayı incelemek için bağlantıyı takip edebilirsiniz. Yapımcıları Android versiyonunun da bir ay içinde geleceğini söylüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.