İstanbul sokaklarında geçen gerilimli bir takip oyunu: Recontact Istanbul

İstanbul sokaklarında geçen gerilimli bir takip oyunu: Recontact Istanbul

Kısa bir süre önce App Store'daki yerini alan Recontact: Istanbul, bugüne kadar benzerine pek rastlamadığınız türden bir mobil oyun deneyimi sunuyor.

Istanbul sokaklarında çekilen gizli kamera görüntüleri üzerinden 'şüpheliyi' bulmanızı bekleyen oyun, etkileyici müzik ve kurgusuyla dikkat çekiyor. Gittikçe zorlaşan 10 farklı görüntüye yani bölüme sahip olan Recontact: Istanbul'un fiyat etiketi ise 5,29 TL.

Oyunda her biri Beyoğlu ve çevresinde çekilmiş 10 farklı görüntü için kullanıcılardan tarif edilen kriterlere uyan kişiyi bulmaları bekleniyor. Kullanıcılar şüphelinin kadrajda olduklarını düşündüğünde ekrana dokunuyor ve 'zoom' yaparak kadrajdaki bir kişiyi seçiyor. Oyunda yanıldığınız her 2 tercih için 60 saniye kadar beklemeniz gerekiyor, bu süreçte ekranda yazan cümle ise şu: 'Çok fazla hata yaptınız, dikkatli davranmanız için biraz zamana ihtiyacınız var.'

oyun-recontact-istanbul

Kayıt altındaki bir şehirde gözetleyen miyiz yoksa gözetlenen mi?

Oyunun yaratıcısı olan Eray Dinç ile konuştuğumuzda Recontact Istanbul'un kendisinin yazdığı bir polisiye uzun metraj film projesine dayandığını öğrendik. Tamamen güvenlik kameralarından seyredilmesi planlanan bu polisiye hikayesi için Dinç'in kendisine sorduğu 'peki bunu nasıl interaktif bir oyun haline getirebilirim' sorusu oyunun çıkış noktası olmuş.

Genç yönetmenin Recontact Istanbul'un hikayesi hakkındaki görüşleri tam olarak şu şekilde: 'Daha önceki kısa filmlerimin ve video çalışmalarımın da ana konusu sürekli kayıt altına alınmak, gözetlenmek ve dikizlenmek üzerine kurulu eleştirel çalışmalardı. Bu oyun da finaliyle bunu sorguluyor. Kayıt altındaki bir şehirde gözetleyen miyiz yoksa gözetlenen mi?'

Recontact konsepti Londra başta olmak üzere başka şehirler için de yayınlanabilir

Dinç ile olan konuşmamızda oyunda gösterilen bütün şüphelilerin aslında birer figüran olduklarını, görüntülerin de DSLR kamerayla çekilip sonrasında çeşitli oynamalar yapılarak elde edildiğini öğrendik. Bunun dışında şimdilik 10 farklı görüntü yani bölüm içeren Recontact Istanbul, zamanla yapılacak güncellemelerle daha da zenginleşecekmiş.

Ayrıca App Store'un çeşitli kategorilerinde dereceye girmeyi başaran Recontact İstanbul, işler iyi gitmeye devam ederse başta Londra olmak üzere farklı şehirler için de yayınlanacakmış.

İleride suçluları yakalayabilmek için oyuncuların zahmete girmesi gerekecek

Eray Dinç'in söylediğine göre ekibin uzun vadeli planı ise 'oyuncuların şüphelileri sorgulayabildiği, olay yeri incelemeleri yapabildiği, kayıtları ve belgeleri incelediği çok kapsamlı bir polisiye macera' için kolları sıvamak. Dinç projeyle ilgili tam olarak şunları söylüyor: 'Video ve oyun mekaniklerini birleştirirken sınırları sonuna kadar zorlayacağız. Polisiyelerde suçluları yakalayabilmek için artık oyuncuların da zahmete girmesi gerekecek.'

Yüksek görüntü kullanımından dolayı 286 MB'lık bir boyuta sahip olan Recontact Istanbul'un rahatlıkla ilginç bir deneyim vaat ettiğini söyleyebiliriz. Başarılı müzikleri ve kurgusuyla öne çıkan uygulamayı 5,29 TL karşılığında iPhone'larınıza indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.