Microsoft, Windows 10 için 2025'e kadar güncelleme yayınlayacak

Microsoft, Windows 10 için 2025'e kadar güncelleme yayınlayacak

Microsoft yeni işletim sistemi ve destek stratejisiyle ilgili önemli bir bilgi paylaştıWindow’s Lifestyle Fact Sheet üzerinde yer alan bilgilere göre şirket Windows 10'a 2025 yılına kadar güncellemelerle destek vermeye devam edecek. Temmuz'un sonunda yayınlanması beklenen yeni işletim sistemi böylece 10 yıl boyunca garanti altına alınmış oluyor.

Şirketin aktardığı bilgilere göre Windows 7 veya 8.1 sürümünü kullanan ve Windows 10'a geçiş yapan kullanıcılar da 2025 yılına kadar bu destekten faydalanabilecekler. Windows 10 için yayınlanacak olan mainstream security(ana güvenlik güncellemeleri) 2020 yılına kadar devam edecek. Bunun yanında extended security (uzatılmış güvenlik güncellemeleri) desteği ise 2025 yılına kadar şirket tarafından verilecek. En önemlisi ise ticari lisans dışındaki kullanıcılar bu güncellemeleri ücretsiz olarak yapabilecekler.

Microsoft, Windows 10 ile birlikte işletim sistemi desteği politikasında bir takım önemli değişiklikler yapmıştı. Şirket Windows 10'u bir servis olarak konumlandırdığını ve ticari lisanslar dışındaki kullanıcıların güncellemeler için para ödemeyeceğini duyurduktan sonra şirketlerin de yıllık bir bedel ödeyeceklerini bu sayede güncellemelerin çok daha hızlı ve kapsayıcı olarak yayınlanacağını belirtmişti.

Görsel Kaynak: Anton Watman / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.