Tesla'nın yeni Roadster modeli 4 yıl içerisinde yollarda

Tesla'nın yeni Roadster modeli 4 yıl içerisinde yollarda

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, bir basın duyurusuyla üzerinde çalıştığı bazı projelere ilişkin detaylar verdi.  İlk ve en büyük gelişme ise, Tesla'nın ilk kez giriş yaptığı ve 2012 yılında üretimine son verdiği Roadster modelinin yeniden dizayn masasına yatırıldığıydı. Tesla'nın yeni Roadster modeli, Elon Musk'a göre 4 yıl içerisinde yollarda olacak.

Tesla CEO'su ve kurucusu Elon Musk'ın müjdelediği tek yenilik, bu yeni Roadster modeli değildi. Şu anda tasarımına ve teknik özelliklerine dair hiçbir detay bulunmayan yeni Roadster modeli, oldukça güçlü olacak. Çünkü duyurulan bir diğer yenilik, Model S P85D serisine gelen bir güncelleme. Ludicrous Mode adı verilen güncelleme, aracın sıfırdan 97 km/h hıza çıkış süresini sadece 2.8 saniyeye düşürüyor. Tesla'nın yeni Roadster modelinin ise bundan da hızlı olacağı gelen haberler arasında.

Elon Musk'a göre Tesla'nın yeni Ludicrous Mode'u, kişinin kendi rollercoaster'u olduğu hissiyatını verecek. Tesla'nın bu modunu kullandığınızda koltukta vücudunuza 1.1G kuvvet uygulayacak. Tesla Model X ise 2 ay içerisinde teslimata başlıyor, şu anda yeni gelen Tesla Roadster modelinin ismi ve detayları ise merakla beklenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.