Commodore efsanesi akıllı telefon olarak geri dönüyor

Commodore efsanesi akıllı telefon olarak geri dönüyor

Efsane bilgisayar üreticisi Commodore 1994 yılında iflas etmişti ama Commodore markası büyüsünü hala koruyor. İki İtalyan yatırımcı markanın isim haklarını satın alarak ürettikleri telefon ile efsaneyi devam ettirmek istiyorlar.

Üretimi 1982 yılında durdurulan Commodore PET bilgisayarın ismini alan akıllı telefon bu hafta Avrupa'da ilk müşterileriyle buluşacak. Özelleştirilmiş Android 5.0 Lollipop işletim sistemine sahip olan olan Commodore PET, telefonda önceden yüklü olarak gelen ve yine telefon için özelleştirilmiş "VICE C64" ve "Uae4All2-SDL Amiga" emülatörüne sahip bu sayede kullanıcılar 1980'lerin klasik oyunlarını telefonlarında rahatça oynayabilecekler. Ayrıca ekip 1980'lerde yayınlanmış olan ve isimleri şu an verilmeyen bazı kült oyunları da telefona entegre edecek.

commodore-pet-akilli-telefon

Commodore PET'in teknik özelliklerine baktığımızda oldukça iyi bir donanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Telefon 1.7 GHz Mediatek 64-bit octa-core(8 çekirdek) işlemciye ve 2 ya da 3(hafıza seçeneğine göre farklılaşıyor) GB RAM'e sahip. 5.5 inç Full HD IPS ekrana sahip olan telefon iki  kameraya sahip. Ön kamera 8 MP çözünürlüğünde, arka kamera ise Sony sensöre sahip ve 13 MP çözünürlüğünde. Akıllı telefonun ekranını Gorilla Glass 3 korurken, 3,000 mAh'lık bir bataryaya sahip.

Çift Sim kartlı 4G olan telefon üç farklı renk ve iki farklı hafıza seçeneğiyle satışa sunulacak. 16 GB'lık model 2 GB RAM ile birlikte geliyor ve fiyatı 300 dolar. 32 GB hafızaya sahip model ise 3 GB RAM ile birlikte geliyor ve fiyatı 365 dolar. MicroSD ile telefonunun hafızasının arttırabildiğini belirtelim. Beyaz, siyah ve Commodore ile özdeşleşen bisküvi beji renk seçeneklerine sahip olan telefon bu hafta İtalya, Fransa, Almanya ve Polonya'da satışa çıkacak. Daha sonrasında ise tüm Avrupa ve ABD'de satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.