Tsinghua Unigroup, ABD'li çip üreticisi Micron'u satın almaya hazırlanıyor

Tsinghua Unigroup, ABD'li çip üreticisi Micron'u satın almaya hazırlanıyor

Çin devleti destekli çip üreticisi Tsinghua Unigroup, ABD merkezli çip üreticisi Micron'u satın almak için 23 milyar dolarlık bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Eğer bu anlaşma gerçekleşirse Çin'li bir şirketin bugüne kadar ABD'li bir şirketi satın almak için ödediği en yüksek tutar olacak.

Tsinghua Unigroup, Micron'a hisse başına 21 dolarlık bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Bu fiyat, Micron'un pazartesi günü borsa kapanış fiyatının yüzde 19,3 üstünde. Tsinghua Unigroup içerisinden bilgi veren üst düzey bir yönetici bu teklifin Çarşamba gününe kadar Micron'a sunulmasının planlandığını aktarmış, Micron ise teklifin henüz kendilerine ulaşmadığını belirtmiş.

Çin merkez hükümeti destekli bir şirket olan Tsinghua Unigroup geçtiğimiz aylar içerisinde yerli ve yabancı birçok teknoloji şirketiyle işbirliği anlaşması imzalamıştı şirket özellikle yarı iletken teknolojiler ve çipler alanında faaliyet gösteriyor. Micron anlaşmasıyla da bu alanda Çin'deki lider şirket olmayı hedefliyor. ABD'li milyarder fon yöneticisi David Einhorn ise Micron'un değerinin 23 milyar dolardan daha fazla olduğunu belirtmiş.

Görsel Kaynak: Charles Knowles / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.