Ad-tech şirketi Criteo, İstanbul ofisini açtı

Ad-tech şirketi Criteo, İstanbul ofisini açtı

Fransa merkezli, dünyanın en büyük ad-tech şirketilerinden Criteo, İstanbul ofisini sonunda açtı. Bundan iki yıl önce, DLD 2013 röportajımızda bize İstanbul'da ofis açma planlarından bahseden Criteo'nun İstanbul haberini ilk olarak Criteo Türkiye Ülke Müdürü olarak görev yapan Erkan Soy sosyal hesaplarından paylaştı. Şirketin İstanbul ofisi için resmi prosedürleri tamamladığı da görülebiliyor.

NASDAQ'a kayıtlı halka açık şirketin piyasa değeri bugün 3,2 milyar dolara yaklaşıyor. Reklam teknolojileri son dönemin en hızlı büyüyen alanlarından biri ve bu, Criteo'nun gelirlerine doğrudan olumlu yansıyor. 2015 birinci çeyrekte gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 oranında arttıran Criteo, dönemi 262 million euro gelirle kapatmıştı. Şirketin geçtiğimiz yıl sonunda paylaştığı aşağıdaki infografik, büyümenin dünyanın farklı bölgelerine yayıldığını gösteriyordu. Türkiye'nin de içinde bulunduğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarında Criteo'nun gelirlerinin yıllık büyüme oranının yüzde 51 olduğu görülebiliyor.

criteo-map

Bugüne kadar Türkiye pazarında aralarında Hepsiburada.com'un olduğu müşterilerle çalışan Criteo, İstanbul ofisiyle pazardaki yerini sağlamlaştırırken, bölgenin bu alandaki hızlı büyüme potansiyelinden de faydalanabilir. Criteo'yu daha yakından tanımak için Girişim Ofisleri Avrupa programımızda yer verdiğimiz ofis ziyaretimizi izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.