Google arayüz tasarımcıları için Material Design Lite'ı yayınladı

Google arayüz tasarımcıları için Material Design Lite'ı yayınladı

Google 2014 yılında yayınladığı Material Design ile özellikle Android tabanlı uygulamalara bir tasarım standartı getirmeyi hedeflemişti. Aradan geçen yaklaşık bir yıllık sürenin sonunda şirket Material Design kütüphanesinin kapsamını genişleterek web siteleri için de kullanılabilir versiyonu olan Material Design Liteyayınladı.

Material Design Lite'ın içerisinde vanilla CSS, HTML ve JavaScript yer alıyor ve toplam dosya boyutu oldukça küçük, yalnızca 27kb. Ayrıca Google, MDL'in agnostic-framework modeli yapısında olduğunu ve dileyen tüm geliştiricilerin herhangi bir arayüz çözümü ve kütüphanesiyle birlikte kullanabileceğini belirtmiş. MDL, Paper elements'leri kullandığı için tüm kütüphaneyi kullanmak istemeyen geliştiriciler istedikleri parçaları bağımsız olarak kullanabiliyorlar.

Google'ın yayınladığı MDL duyuru yazısının içerisinde birçok farklı konseptteki sitenin örnek tasarımları yer alıyor. Bunlar arasında blog siteleri, metin ağırlık siteler ve birçok grafiğin ve sayının kullanıldığı panolar yer alıyor. MDL'i dilerseniz buradan indirerek kullanmaya başlayabilir ya da GitHub üzerinden katkıda bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.