Yota Phone, Android işletim sistemini terk ediyor

Yota Phone, Android işletim sistemini terk ediyor

Geçtiğimiz Aralık ayında tanıttığı YotaPhone 2 ile dikkatleri üzerine çeken Rusya merkezli akıllı telefon üreticisi WiMAX Holding, Yota'nın yeni modellerinde Android işletim sistemini kullanmayacağını açıkladı. Şirket Nokia MeeGo takımından ayrılan yazılım geliştiricilerin kurduğu Jolla'nın Linux tabanlı işletim sistemi Sailfish OS'u kullanacak.

Çift ekranlı olarak tasarlanan YotaPhone, ön tarafta normal bir dokunmatik ekrana sahipken arka tarafta e-ink teknolojisine sahip ayrı bir ekrana sahipti. Böylece kullanıcılar e-kitap okumak istediklerinde arka taraftaki ekranı kullanabiliyorlardı. Sahip olduğu e-ink teknolojisi, az enerji tüketmesi ve geliştirilen eklentiler ile kişiselleştirilebilir olması nedeniyle kullanıcılar tarafından büyük ilgi görmüştü.

Yota'nın Android işletim sistemini neden terk ettiği ise bilinmiyor, şirket de bu konudaki sorular hakkında yorum yapmamış ancak bunun Jolla ve Sailfish OS  için kesinlikle bir kazanım olduğunu söyleyebiliriz. Mobil işletim sistemi pazarının %96'sını kontrol eden Android ve iOS dışında farklı bir işletim sistemiyle yola devam etmek kullanıcılarda nasıl intiba bırakır bilinmez ancak gelecek yıllarda şirketlerin kendilerine ait işletim sistemlerine yöneleceği ve Samsung gibi teknoloji devlerinin hazırlıklar yaptığı biliniyor.

YotaDevices CEO’su Vlad Martynov ile şirketin hedeflerini ve YotaPhone’u konuştuğumuz röportajı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.