Rakuten seyahat girişimi Voyagin'i satın aldı

Rakuten seyahat girişimi Voyagin'i satın aldı

Japonya'nın lider e-ticaret sitesi Rakuten aynı zamanda her ay gerçekleştirdiği 3.8 milyon otel rezervasyonu ile Japonya'nın en büyük online seyahat acentalarından birisi konumunda.  Rakuten farklı bir dikeyde büyümek ve deneyimi geliştirme amacıyla ise Tokyo merkezli kurulan seyahat planlama girişimi Voyagin'i satın aldı.

Voyagin'in kurucu ortakları Masashi Takahashi ve Tushar Khandelwal'ın verdiği bilgilere göre Rakuten ödemeyi nakit olarak yaptı ve şu anda Voyagin'in yüzde 50'den fazla hissesini elinde bulundurarak ana söz sahibi ortağı konumunda.

Voyagin'de turistler için 1800'den fazla deneyim ve aktivite listeleniyor ve geçtiğimiz yıl toplamda 30 binden fazla ziyaretçiden rezervasyon alınmış. Voyagin, Tokyo, Kyoto gibi şehirlerin yanında yurt dışında Bali gibi şehirleri de barındırıyor ve gözünü de hem Çin'de hem de Güneydoğu Asya'da büyümeye dikmiş durumda.

Voyagin'in amacı deneyim satın almanın yanında hotel ve uçak rezervasyonları alanına da girip kendini geliştirecek. Japonya'nın ekonominin durumu, Çin, Tayland, Malezya, Endonezya ve Vietnam gibi ülkelerle vize konusunda esneklik sağlamaya başlaması ve 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlar sebebiyle ülkedeki turist sayısının ciddi sayıda artması ve online seyahat acentalarına hızlandırıcı güç olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.