Indiegogo'da Yunanistan'ı kurtarma kampanyası başladı

Indiegogo'da Yunanistan'ı kurtarma kampanyası başladı

Kitle fonlama aracılığıyla pek çok teknolojik ürüne yatırım sağlayan bir platform olan Indiegogo, bu sefer farklı bir kampanya ile karşımıza çıktı.

IMF'e borçlarını ödeyemeyen, halkın bankadaki mevduatını çekemediği bir ülke konumuna gelerek ekonomik bir çıkmaza düşen Yunanistan için bir ülkeyi kurtarma fonu kuruldu. 1 milyar 600 milyon Euro'luk bir kaynak toplama hedefi olan kampanyada 2 günde 32 binden fazla kişi bir araya gelerek yarım milyon Euro'luk bir destek toplamayı başardı.

Avrupa Birliği'nde yaşayan 500 milyon insanın, Yunanistan'ı kurtarmak için ortalama kişi başı 3 Euro ödemesi gerekiyor. Indiegogo kampanyasının detaylarında da bu belirtilmiş, kısacası bakkal hesabıyla "herkes 3 Euro ödese, Yunanistan kurtulur" mesajını veren kampanyanın, enteresan bir deneme olduğunu söyleyebiliriz.

indiegogo-yunanistan

Kampanya, Londra'da yaşayan bir kullanıcı tarafından açılmış durumda. Kampanyanın Avrupa Birliği ya da Yunanistan hükümeti ile alakalı olarak herhangi bir resmi teması yok. Ancak kampanya sahibi, basının ve kullanıcıların bu kampanyaya aşırı ilgi gösterdiği ve pek çok röportaj isteği aldığını belirtti. Bir ara kampanya sayfasının yüksek trafik sebebiyle çöktüğü de detaylar arasında ve söylentilere göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, kampanya sahibiyle iletişime geçmek istiyormuş.

Bakalım Avrupa Birliği'ni şu sıralar zorlayan Yunanistan ve Yunanistan'ı kurtarma planının çaresi kitle fonlamada mı bulunacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.