Audi, Google yarışmasıyla Ay'a gidecek araç için kolları sıvadı

Audi, Google yarışmasıyla Ay'a gidecek araç için kolları sıvadı

İnternet devi Google, 2007 yılında açtığı ve Google Lunar Xprize adını verdiği yarışmayla birlikte önemli bir görev için tüm bilim adamlarını ve teknoloji meraklılarını heyecanlandırmıştı.

Toplamda 30 milyon dolarlık ödülün bulunduğu yarışmanın amacı, tamamen özel olarak fonlanan başarılı bir Ay görevini tamamlayacak ay aracının tasarlanması, Ay'a gitmesi ve Ay'daki görevi tamamlayarak oradan veri sağlaması yönündeydi.

Alman otomobil devi Audi de, Lunar Xprize için dünya genelinde çalışan şanslı takımlardan birinin destekçisi. Audi, Alman takım Part-Time Scientist'a teknik destek veriyor. Audi'nin bilgisi ve teknik desteği ile proje de çok daha güçlü. Ay aracının adı ise Audi lunar quattro ve dört çekerli bir araç. Kısacası Audi'nin dört çeker modellerine verdiği quattro ismi, Ay aracında da kullanılmış.

IMG_3486

Google'ın yarışmasını kazanmak için takımlar birbiriyle kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmayı kazanmak için ise Ay aracının 2017'ye kadar Ay'a gitmesi, 500 metrelik bir yolculuk gerçekleştirmesi ve dünyaya fotoğrafları geri yollamayı başarması gerekiyor. Ucunda ödül olan bu iş için takımlar birbiriyle yarışırken, hem ciddi teknoloji desteği alıyor hem de bu teknolojileri geliştirme imkanı buluyorlar.

Audi projeye destek vererek hem robotik ve elektronik konulardaki maharetini aktarmış oluyor, hem de Ay'a gidecek bir aracın üstünde de Audi logosunun gözükmesi adına markaya ciddi bir yatırım da gerçekleştirmiş oluyor. Bakalım Google'ın düzenlediği yarışmanın galibi hangi araç olacak ve Ay görevi başarıyla tamamlanabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.