Alibaba'nın dijital bankası MYbank faaliyete geçti

Alibaba'nın dijital bankası MYbank faaliyete geçti

Tarihi bir halka arz gerçekleştiren e-ticaret devi Alibaba Grubu yeni girişimi bankacılık sektörüne de adım attı. Şirket özellikle bir banka müşterisi olmayan şehirli ya da kırsal kesimde yaşayan müşterileri, küçük işletmeleri ve KOBİ'leri hedefleyecek.

MYbank ismini alan Alibaba'nın da ortaklığının bulunduğu dijital banka hem mevduat toplayacak hem de müşterilere mikro kredi alma imkanı verecek. MYbank, bireysel müşterilere ya da küçük işletmelere 5 milyon Yuan'a kadar (805 dolar) kredi sağlayabilecek.

Alibaba-Mybank

Çin'in Hangzhou kentinde yapılan basın toplantısında konuşan CEO Lucy Peng'in verdiği bilgilere göre MYbank'in hedefi 10 milyon müşteriye hizmet vermek. MYbank'in 5 yıllık hedefi ise yüz milyonlarca müşteri elde etmek. Biraz da Çin pazarındaki potansiyele bakarsak yüz milyonluk bir hedef çok da ulaşılması zor gözükmüyor. Özellikle Alibaba gibi bir e-ticaret ağının desteğiyle MYbank, oldukça çok insana mikro kredi sağlayarak müşteri sayısını artırabilir.

4 milyar Yuan, yani 640 milyon dolarlık bir yatırımla kurulmuş. Şu anda 300 çalışanı olan MYbank bulut teknoloji kullanıyor ve sadece internet odaklı olarak müşteriye hizmet veriyor. Yani MYbank'in de günümüz dijital bankacılık ürünleri gibi fiziksel bir şubesi bulunmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.