Martin Aircraft, 'herkes için' 200 bg jetpack satışına başlıyor

Martin Aircraft, 'herkes için' 200 bg jetpack satışına başlıyor

Yeni Zelanda merkezli Martin Aircraft, herkesin kullanımına açık 'jetpack' lerin satışına başlayacağını duyurdu. Şirketin geliştirdiği jetpack'lerin özellikle belediyeler ve STK'lar tarafından da ilgi görmesi bekleniyor.

35 yıldır jetpack ve bileşenleri konusunda araştırmalar ve geliştirmeler yapan şirket nihayetinde "Martin Jetpack" ismi verilen ürünlerinde son aşamaya geldiler. Martin Jetpack tam 200 beygir gücünde ve iki kanallı fanlarıyla birlikte 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Yaklaşık olarak 121 kg ağırlık taşıma kapasitesine sahip olan cihaz saatte 75 km hıza sahip. Ticari kullanıma sahip modelden ayrıca olarak sivil kullanıcıların sahip olabileceği jetpack 1 km yüksekliğe çıkabiliyor.

Ticari modelini 2014 yılında satışa çıkarmayı planlayan şirket o dönem içerisinde bunu başaramamıştı ancak şirketten yapılan son resmi açıklamaya göre ticari model 2015 yılı içerisinde 100 bin dolar fiyat etiketiyle satış çıkacak. Bireysel kullanıcıların için tasarlanan model ise 2016'nın ikinci yarısında 150 bin dolar fiyat etiketiyle satışa çıkartılacak.

Ticari amaçlı kullanım konusunda da özellikle itfaiye, polis ve STK'lar için oldukça yararlı bir ürün olacağını belirten Martin Aircraft'in CEO'su Peter Coker, Martin Jetpack ile tehlikeli olay bölgelerinin kuşbakışı açıyla kolayca taranabileceğini, büyük yangınlara müdahale konusunda jetpack'lerin özellikle çok yardımcı olacağını belirtmiş. Şirketin Aralık 2014'te yayınladığı test uçuşunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.