Türkiye'de tasarlanan çevreci bağcık Undo, Kickstarter'da destek arıyor

Türkiye'de tasarlanan çevreci bağcık Undo, Kickstarter'da destek arıyor

Türkiye'den ABD merkezli kitlesel fonlama sitelerinde destek arayan projelerin sayısı giderek artıyor. Bunun son örneği de Kickstarter'da destek arayan yenilikçi ayakkabı bağcığı Undo.

Undo Labs çatısı altında geliştirilen proje, ayakkabıların giyeceklerimiz arasında en yüksek karbon salınımı yapan ürün olmasından hareketle ortaya çıkmış. Tek bir ayakkabının sebep olduğu karbon emülsiyonu yaklaşık 14 kg ve Undo Labs bu çevre kirliliğine bir dur demek istiyor.

Ayakkabınıza bir UNDO bağcık aldığınızda, sizin adınıza alınan karbon ofset kredisiyle, evrene verilen bir ayakkabılık karbon zararı geri kazandırılıyor. Zaten Undo (geri) adı da bu geri kazanımdan alıyor.

Farklı renk seçeneklerine sahip olan bağcıkların uçlarında yer alan mıknatıslı kilit sistemi ürünü tasarım açısından özgün kılıyor. Artık Kickstarter projesiyle seri üretime geçmek isteyen Undo Labs, mıknatıslı kilit sistemi için patent başvurusu yapmayı da ihmal etmemiş.

Sina Afra ve Can Özinci projenin pay sahiplerinden

Undo bagcik

Markafoni kurucu ortağı ve eski CEO'su Sina Afra, Can Özinci ve ATÖLYE Labs tarafından geliştirilen proje Mayıs ayında tanıtılmış ve New York Moda Haftası'nda da boy göstermişti.

Otuz gün içinde 10 bin dolar toplama hedefindeki kampanyada Undo bağcığına ulaşmak için en az 9 dolar paylaşmak gerekiyor. Hemen belirtelim ürünün planlanan perakende satış fiyatı 18 dolar. Sınırlı sayıdaki indirimli kampanyadan faydalanmak isterseniz Kickstarter çalışanlarının da beğenisini kazanan Undo'nun kampanya sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Undo bağcıklarının üretim partneri ise Kord İplik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.