Project Everyone: 7 günde 7 milyar kişiyle dünyayı kurtaracak bir proje

Project Everyone: 7 günde 7 milyar kişiyle dünyayı kurtaracak bir proje

Hedef dünyayı kurtarmak olunca, Wikipedia ve Google da aynı cephede savaşabiliyor. Bugün Cannes Lions'ta ilk küresel reklamının lansmanını yapan Global Goals, Project Everyone'ın desteğiyle bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi haline geliyor.

Bridget Jones ve Notting Hill gibi filmlerinden tanıdığımız yönetmen Richard Curtis'in öncülüğünde kurulan Project Everyone, önümüzdeki Eylül ayında Birleşmiş Milletler'in yoksulluk, eşitsizlik ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi sürdürülebilir kalkınma hedeflerini , 7 günde 7 milyar kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.

Curtis bunun için dünyanın bütün billboardlarını, komünitelerini, okulllarını, telefon ağlarını, radyo istasyonlarını, sinemalarını ya da TV'lerini hedeflediklerini söylüyordu. İşe, küresel sinema reklamları derneği SAWA desteğiyle sinemalardan başlayan kampanyaya ait #WeHaveAPlan adındaki ilk reklam filmi 30'dan fazla ülkede gösterilecek.

global goals

Bugün, Bill ve Melinda Gates Vakfı, Huffington Post, Google, Wikipedia, Getty Images, UNDP, UN, Unilever gibi onlarca organizasyon tarafından desteklenen Project Everyone, hedeflerin herkese ulaştığından emin olmak için 293 dile çevrilmesini sağlayacak. Curtis bunun için Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'ten söz aldıklarını söylüyordu.

Medya partneri olduğumuz Cannes Lions Festivali‘ni bu yıl sizlere Arçelik’in katkılarıyla Cannes’dan aktarmaya devam edeceğiz. Tüm haberlerimize Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.