Medium Android uygulaması Google Play'de yayınlandı

Medium Android uygulaması Google Play'de yayınlandı

Twitter'ın kurucularından Evan Williams'ın yenilikçi blog altyapısı girişimi olan Medium, nihayet Android uygulamasını yayınladı. Geçtiğimiz haftalarda test amacıyla sınırlı sayıda kişi için erişime açılan Medium Anroid uygulaması artık herkes tarafından Google Play'den indirilebilir.

Son dönemde yayın oluşturabilme, kişisel alan adı kullanımı ve RSS'e alternatif olarak sunulan e-postayla yazı bildirimi (mektuplar) gibi özellikler sunan Medium, Android uygulamasıyla webden erişilebilen neredeyse tüm özellikleri sunuyor.

Medium Android uygulamasında neler var?

Türkçe özelinde de yayın yapan Medium'un Android uygulamasına Twitter ve Facebook hesaplarının yanısıra Google hesabıyla da giriş yapmak mümkün. Yazıları keşfetmek ve sonra okumak üzere saklamak, yazı eklemek, metinlerin altını çizmek ve şimdilik 1 tane taslak kaydetmek de 1. sürümdeki temel özellikler.

Uygulamanın gelecek ilk sürümülerinde takipçileri/takip edilenleri görmek, altı çizili satırları ve tavsiyeleri görmek, kullanıcıları engelleyebilmek, yatay ekran modu ve daha fazla taslak kaydetmek gibi yeni özellikleri kullanmak mümkün olacak.

Medium Android uygulamasi indir

Medium Android uygulaması, iOS uygulamasından çok geç çıktı ancak çıktığı zamana kıyasla daha iyi bir deneyim sunuyor ve hızlı ilerleme kaydediyor. Zira yazı ekleme gibi kilit bir özellik bile Medium iOS uygulamasına 1 yıl kadar sonraeklenmişti.

Android uygulamasının yayınlanmasını 'vahşi doğaya bırakmak' olarak yorumlayan Medium'un haklı olduğu söylenebilir. Zira IDC rakamlarına göre 2015'te yaklaşık 1.15 milyar Androidli akıllı telefon sevkiyatının yapılması bekleniyor. Andorid'in 2015 pazar payı da yaklaşık yüzde 80 olarak öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.