Yerli proje KuduTime ile farklı servislerden videoları televizyonunuzdan izleyin

Yerli proje KuduTime ile farklı servislerden videoları televizyonunuzdan izleyin

Çoğu film ve dizi izleyicisinin öncelikli tercihi olan popüler servis Popcorn Time, bir yandan da film yapımcıları ve sektördeki birçok kişi tarafından aynı oranda da eleştiriliyor, şikayet ediliyor. Ancak bu bağımsız geliştiricilerin Popcorn Time için eklenti ve uygulamar geliştirmesine de engel olamıyor. Bunların en yenilerinden biri KuduTime.

Girişimci ve geliştirici Baran Baygan'ın projesi Popcorn Time ile Raspberry Pi'ın gücünü birleştirerek kullanıcıların KuduTime ile televizyonları üzerinden kolayca film ve dizi izleyebilmesine olanak sağlıyor. Televizyonunuzda yer alan HDMI bağlantısı üzerinden KuduTime'ı televizyonunuza bağlıyorsunuz. Ardından HDMI CEC kullanarak KuduTime'ın mobil uygulaması vasıtasıyla Popcorn Time'ı akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden kolayca yönetebiliyorsunuz. Baygan'ın aktardığına göre ürün yakın zamanda Raspberry Pi'ın resmi dergisinde de yayınlanacak.

Baran Baygan'ın verdiği bilgilere göre Kudu bir çok farklı kaynaktan video stream edebiliyor. Bu kaynaklar arasında Torrent, Youtube, Dailymotion, Vimeo, Twitch gibi onlarca farklı servis var. Ekibin amacı sistemin üçüncü şahıslar tarafından da genişletilmesini sağlamak. Kudu ile birlikte ilk akla gelen yasal problemler sorunu ise, Kudu'nun ilk kurulumu yapılırken içinde torrent içeriği bulunmamsı nedeniyle sorun olmaktan çıkıyor. Ancak kullanıcılar daha sonra bireysel tercihlerine göre ekleyebiliyorlar.

Ekibin hedeflerinden bir tanesi de Youtube kanalları ile içeriği genişletmek. Bugün birçok yerli dizinin kendi kanalını olduğunu ve tam bölümleri yayınladığını söyleyen ekip, bir Kudu kullanıcısının kolaylıkla takip ettiği dizinin kanalını kendi Kudu'sunun anasayfasına mobil uygulama aracılığıyla kolayca ekleyerek TV üzerinden istediği zaman izleyebileceğini belirtiyor.

Tüm bunlarla birlikte KuduTime projesi henüz test aşamasında, ekip yakınlarındaki kullanıcılara ürünü ücretsiz yollayarak denemelerini ve bunun sonucunda gördükleri hataları, önerileri topluyor ve ürünü geliştirmeye devam ediyorlar. Ürünü çok hızlı bir şekilde satışa çıkarmak gibi planlarının olmadığını söyleyen ekip öncelikli olarak KuduTime'ın kullanıcıların problemini çözmek istediğinden emin olmak istiyorlar daha sonrasında da internet sitesi aracılığıyla ürünü satışa çıkarmayı planlıyorlar.

KuduTime'ın mobil uygulaması şu an için Android platformu için kullanıma hazır ancak iOS versiyonu yakın zamanda kullanıcılara sunulacak.  Aşağıdan ürünün nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.