KLM'den mobil oyun: KLM Jets

Hollanda merkezli havayolu şirketi KLM, ikinci mobil oyununu piyasaya çıkarttı: KLM Jets. Geçtiğimiz yıl Aviation Empire adında bir mobil oyun piyasaya süren ve bu oyunla 850 binden fazla indirilme rakamına ulaşan KLM, bir havayolu şirketi olmasına rağmen çok farklı bir alanda, mobil oyunlara yatırım yapıyor.

KLM'in bir havayolu şirketi olarak mobil oyunlara yatırım yapması oldukça ilgi çekici gelebilir. Sadece oyunlarını sergilemek için game.klm.com adresini dahi açan KLM, ilk oyunda gördüğü ilgi sonrasında mobil oyunlara yatırımı devam ettirmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun amacı ise oyunseverleri birer KLM elçisine çevirmek ya da KLM yolcularına zaman geçirebilecekleri oyunlar sunabilmek. Bununla birlikte doğal olarak bir ürün yerleştirmeye sahip oyunları oynatarak, markanın reklamını yapmak.

KLM'in ikinci oyunu KLM Jets'de amacınız kağıttan bir uçağı uçurmak. KLM'in uçtuğu farklı şehirlerin mekanları oyunda karşımıza bölüm tasarımı olarak çıkıyor. Oyun içinde toplamaya çalıştığınız Wings ya da Stamps'lerle bazı ek özellikleri de oyunda açabiliyorsunuz. KLM bir havayolu şirketi olarak oyunu ücretsiz olarak sunuyor. Fakat ek özellikleri açmanıza izin veren Wings'leri oyun içi satın alma yoluyla da satın alabiliyorsunuz. Kısacası KLM, bir havayolu şirketi olsa da buradan da bir gelir kalemi oluşturma anlamında bir adım atmış.

Jets_ingame_01 Jets_ingame_02

Bildiğiniz gibi KLM'in bu ikinci oyun denemesinin yanı sıra Japon ANA havayolunun da uçakta zaman geçirmeye yönelik bir oyunu yayınlamıştı. Havayollarının bu tarz oyun denemelerini sanıyoruz ileride daha sıklıkla görebiliriz.

KLM'in sosyal medyada 17 milyon civarında hayranı bulunuyor. KLM, bu tarz oyunlara eklediği sosyal giriş (social login) aracılığıyla, önemli bir hedef kitle de yaratmış oluyor. Kısacası KLM'in oyunlarını indirip, onları oynamış olmanız sizi KLM için çok daha ciddi bir potansiyel müşteri konumuna getiriyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.