Snapchat'in sarısı nereden geliyor?

Milenyum neslinin favori uygulaması Snapchat'in kurucusu Evan Spiegel Cannes Lions'taydı.

Markaların milenyum nesline ulaşmasına konu alan oturumla ilk kez Cannes'a merhaba diyen Evan Spiegel, Snapchat'le ilgili dikkat çekici bilgiler paylaşırken markaların da bu platformda nasıl yer alabileceklerini bir kez daha paylaştı.

Cosmopolitan editörü Joanna Coles'la soru cevap şeklinde ilerleyen oturumda Evan Spiegel "Snapchat'in logosu için aylarca uğraştınız mı?" ve "Sarısı nereden geliyor?" gibi sorulara verdiği cevaplarla katılımcıları gülümsetti. Snapchat logosunu yurt odasında iki saatte yaptığını belirten genç girişimci sarı rengin sebebininse bilinen sosyal ağların hiçbirinin sarı olmaması olarak açıkladı.

Kuruluşunda bu basitlik ve sadeliğe rağmen girişimin ilerleyen süreçte daha dikkatli adım attıklarını söyleyen Spiegel, üzerinde çalıştıkları 100 üründen sadece 1 veya 2 tanesini hayata geçirdiklerini vurguladı. Bu arada geçen yıl 10 çalışanı olan girişim bu yıl 450 çalışana ulaşmış.

Henüz Snapchat'in ne olduğunu çok bilmeyen bir kitleye Snapchat'in Discover özelliğini anlatan Evan Spiegel yeni neslin haber tüketim alışkınlarına dair detayları paylaştı. Bunun haricinde oturumda öne çıkan bir noktada Snapchat'te gazetici işe alımlarıydı. Bunun sebebiyse etkinliklerle başlattıkları canlı 'snap'lerde artık haber değeri taşıyanları ön plana çıkarmak istemeleri. Bu yönüyle Twitter'dan önemli bir rol çalacaklarını şimdiden söylemek mümkün.

evan-cannes

Milenyum nesline markaları da ulaştırmasıyla başarısını artıran Snapchat'in markalar için dediklerine yer vererek oturumu özetleyelim. Evan Spiegel'in öne çıkan cümleleri "markalar aynı mesajı uzun süre vermeye çalışıyorlar, ama insanlar değişiyor, hem de büyük bir hızda" ile "markalar hedef kitleleriyle arkadaş olmalı, kanka değil" şeklindeydi.

90 doğumlu olan Evan Spiegel "milenyum nesli bize güveniyor çünkü onları rahatsız etmiyoruz" diyor ve markalar nasıl yer alabileceği konusuna değiniyor: Genel içeriğe uygun, hızlı tüketilebilir, yaratıcı.

Medya partneri olduğumuz Cannes Lions 2015 etkinliklerini bu yıl sizlere Arçelik’in katkılarıyla yerinden bildiriyoruz. Cannes Lions 2015’ten aktarmaya devam ettiğimiz tüm haberlere Arçelik’le Cannes Lions adresinden ulaşabileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.