ABD'nin ünlü yatırımcısı Fred Wilson'ın İstanbul İzlenimleri

ABD'nin ünlü yatırımcısı Fred Wilson'ın İstanbul İzlenimleri

ABD'li ünlü internet girişimleri yatırımcısı Fred Wilson, her gün düzenli olarak deneyimlerini paylaştığı blogunda bugün İstanbul seyahatine ve izlenimlerine yer verdi. Kickstarter, Foursquare, Etsy, Hailo gibi önemli girişimlerin yatırımcısı olan Union Square Ventures'ın yönetici ortaklarından olan Wilson, yazısında Türkiye'deki mobil ve internet kullanım oranlarına dikkat çekiyor.

Technology in Istanbul (İstanbul'da Teknoloji) başlıklı bir yazı kaleme alan Wilson, teknolojik açından Türkiye'deki (aslında İstanbul'daki) akıllı telefon kullanımının yaygınlığına, mobil ve kablosuz bağlantılarının kalitesine değiniyor. ABD ile kıyaslama yapan Wilson, akıllı telefonlarımızı elimizden bırakmadığımızı ve bu konuda Amerikalıları geride bıraktığımızı söylüyor.

"Mobil internet ve kablosuz ağlar çok iyi"

Keza mobil internet kalitesi bakımından da Türkiye'nin ABD'nin önünde olduğunu (bunu Steve Wozniak da söylemişti) hatta ABD'nin bu konuda Türkiye'den bir iki şey öğrenebileceğini dahi söylüyor. Bu mobil cihaz kullanımı ve internet altyapısını ucuzluğa bağlamak gibi nisbi bir yanlışı olsa da, Wilson ABD'ye tüm okuyucularına Türkiye'de internet sağlayıcılarının ve mobil operatörlerin iyi bir iş yaptığını açıkça belirtiyor.

"Swarm'ı çok kullanıyorlar"

Wilson, Türkiye'de ekonominin canlı olduğu mesajını da veriyor ve Swarm'ın yoğun olarak kullanıldığının altını çizerek 'Swarm'ın Türkiye'den çıktığını sanırsınız' diye ekliyor. 2004'ten bu yana 60'dan fazla girişime yatırım yapan New York merkezli Union Square Ventures çatısı altında da benzer hikayeler duyduğunu belirtiyor.

Turkey internet ecosystem Büyütmek için tıklayın

Wilson, güncel olmasa da, 2014 yılından bulduğu sağdaki ekran görüntüsüyle, Türkiye'nin nüfusuna ve internet kullanımına dair verilerle yazısını kapatıyor. Diğer yandan yorumlar sayesinde Türkiye internet ekosistemi üzerine konuşmalar (her iki yönde) derinleşiyor ve bu durum Silikon Vadisi'nde ve Avrupa ekosisteminde Türkiye'nin adının biraz daha yankılanmasını sağlıyor.

Wilson'ın İstanbul'da tamamen turistik amaçla gelip gelmediğini bilmiyoruz. Ancak bu yazının Türkiye'nin yurtdışındaki imajına olumlu yönde etki ettiği pekala söyleyebiliriz. Zira Wilson'ın son cümlesi küresel açılım yapacak mobil girişimlere Türkiye'yi hedef pazar olarak gösteriyor.

Sanırım bizim de kendi ekosistemimize biraz daha güvenmemizin vakti geldi de geçiyor. Aynı şekilde kullanıcıların da yerli servislere biraz daha şans tanıması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.