İsveç kan bağışını artırmak için teknolojiyi kullanıyor

İsveç kan bağışını artırmak için teknolojiyi kullanıyor

Tüm dünya genelinde kan bağışı çok önemli bir konu, günümüzde halen zaman zaman yaşanan donör sıkıntıları pek çok hastayı mağdur bırakmaya maalesef devam ediyor. Yine aynı şekilde kan bağışı yapan kişi sayısındaki azalma da ciddi bir problem.

İsveç bu problemi görerek ve basit bir teknolojiyle destekleyerek kan bağışını artırma amacıyla bir adım atmış. İsveç'te kan bağışçısı olmanız ve kanınızın bir hasta için kullanılması durumunda otomatik ve özel bir teşekkür kısa mesajı telefonunuza geliyor. Oldukça basit bir altyapı yatırımıyla mümkün kılınan bu yenilik, hem donörlerin verdiği kanın bir ihtiyaç sahibi hastanın işine yaradığını hissetmesini sağlıyor hem de zaten hali hazırda kan bağışlayıcısı olan bireyleri zamanı geldiğinde yeniden kan vermek için teşvik edici kılıyor.

Donörler, verdikleri kanın şu anda başka bir ihtiyaç sahibinin damarlarında dolaştığı ile ilgili etkileyici bir teşekkür mesajı alıyor olmasının yanı sıra, kan bağışının önemi de çevreye bu mesajlar aracılığıyla yayılıyor. The Independent gazetesine konuşan Stockholm Kan Merkezi'nin iletişim müdürü Karolina Blom Wiberg, yolladıkları SMS'lerin hızla sosyal medya ve geleneksel medya aracılığıyla da yayıldığını bunun kan bağışlarını artırmasını beklediklerini ifade etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.