Bebegimister.com: Anne-bebek dikeyinde tecrübeli bir yeni girişim

Bebegimister.com: Anne-bebek dikeyinde tecrübeli bir yeni girişim

E-ticarette 4 mevsim satış yapma potansiyeline sahip olan 'anne-bebek' kategorisinde az da olsa yeni girişimler görmeye devam ediyoruz. Bunlardan biri de tecrübeli iki ortak tarafından kurulan Bebegimister.com.

İlknur Yıldıran Arkan ve Nihan Ece Ünal tarafından kurulan Bebeğimİster, ofis ve depo açılışını Aralık 2014'te, e-ticaret mağazasını ise bu yılın Şubat ayında yapmış. Her iki kurucu ortak da e-ticaret, pazarlama ve operasyonel alandaki tecrübelerini, nokta atışı yaparak anne-bebek dikeyinde birleştirmiş.

Şu anda 500'e yakın markanın 10 binden fazla ürününü satışa sunan Bebegimister.com, bu ürün çeşitliliğini 3 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürede tamamlamış. Geçmiş iş bağlantıları sayesinde hızlı yol alan ortaklar satış tarafında henüz o kadar hızlı büyümüş değil fakat büyük pazar hacmi ve ortadaki tecrübe kurucuların yola devam etmesi için yeterli görünüyor.

bebegimister.com anne bebek sitesi

Hedef öncelikle ilk 5'e girmek

Aldığımız bilgilere göre Türkiye'de bu alandaki pazar hacmi e-ticarette 46 milyon dolar, toplamda ise 6 milyar dolar. Henüz 3 büyük oyuncunun net olarak bilinmediğini ifade eden kurucu ortaklar, öncelikle ilk 5 içine girmek, ardından daha ileriye gitmek istediklerini belirtiyor.

Yazılım konusunda tecrübeli olmayan kurucu ortaklar, Bebegimister.com'u hazır e-ticaret altyapısı kullanarak hayata geçirmiş ve müşteri memnuniyetine odaklanmış. Çevrimiçi sohbet eklentisinin yanında, telefon ve e-posta destek hattı da alışveriş yapan annelerin sorularını yanıtlamak için bekliyor.

Özellikle İlknur Yıldıran'ın bu kategorideki e-ticaret tecrübesi, sektörde kendine yer açmak ve farklılaşmak isteyen Bebeğimister için oldukça avantajlı görünüyor. Ek olarak bu dikeyde kadın olmanın daha avantajlı olduğu da malum. Alınacak bir sermaye desteğinin eldeki tecrübe çarpanıyla başarı potansiyelini katlayacağını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.