Microsoft, HoloLens'te görüş alanı problemiyle karşı karşıya

Microsoft, HoloLens'te görüş alanı problemiyle karşı karşıya

microsoft-hololensMicrosoft'un E3 2015'te Minecraft demosuyla birlikte tekrar gün yüzüne çıkardığı HoloLens projesi, şüphesiz şirketin en fazla ilgi uyandıran ve beklenen projesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bunun yanında ürünle ilgili çok detaylı bilgiler henüz açıklanmadı.

Microsoft Ocak 2015'te yurtdışında gazetecilere HoloLens'in yazılım geliştirici versiyonunu test edip bir demo yapmalarına olanak sağlamıştı. Bu etkinliğe katılan isimlerden bir tanesi olan The Verge'den Tom Warren, HoloLens deneyimini inanılmaz olarak nitelemişti. Ancak daha sonrasında Microsof, Nisan 2015'te gazetecileri tekrar bir demo göstermek için davet etmiş bu sefer yazılım geliştirici kiti yerine normal kullanıcılara sunulacak olan headset'ler ile sunumu gerçekleştirmişti.

İşte bu iki denemeden sonra Tom Warren'ın aktardığı ve Microsoft'un da doğruladığına göre HoloLens bir handikapla karşı karşya: görüş alanı. Microsoft'un yazılım geliştirici versiyonunda HoloLens oldukça geniş bir görüş alanına sahipken daha sonraki standart kullanıcı modelinde bu görüş alanı oldukça daralmış. Aşağıdaki görsel HoloLens'in bu şekilde nasıl bir görüş alanına sahip olduğu konusunda sizlere daha iyi bilgi verebilir.

hololens-gorus-alani

Microsoft'ta CVP (Corporate Vice President) görevinde bulunan ve HoloLens projesinin başındaki isim olan Kudo Tsunoda da HoloLens'in görüş alanı kapsamıyla ilgili sorunu kabul etmiş. Ancak HoloLens üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ve bunun iyileştirileceğini söylemiş. Ancak yine Kudo Tsunoda'nın aktardığına göre HoloLens gerçekte gözümüzün kapsadığı görüş alanı mesafesini kapsamayacak ve son geliştirilmelerden sonra bile HoloLens'in görüş alanında büyük bir fark olması beklenmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.