Linkedin, yeni Pulse uygulamasıyla kişisel haber akışına geçiyor

Linkedin, yeni Pulse uygulamasıyla kişisel haber akışına geçiyor

Sosyal ağların artık hayatımızda önemli bir yeri var ve kişiselleştirilmiş bir haber kaynağı olmak için birbiriyle yarış halindeler. Linkedin'de bunlardan biri ve yeni Pulse uygulamasında kişiselleştirilmiş içerikler öne çıkıyor.

Kişiselleştirilmiş haber uygulaması Pulse, mevcut uygulamaya bir güncelleme olarak tanıtılmadı. Eski uygulama yıl sonuna kadar kullanılabilecek ve yayınlanan yeni uygulama bağlantıları, çalışılan yeri, ilgi alanlarını vb. bilgilerle kişisel bir haber akışı sunacak.

Kişisel haber akışında detaylı işçilik

Pulse'ın kurucu ortaklarından Akshay Kothari, yeni uygulamada Linkedin'dekine benzer bir kişisel akış modellendiğini belirtiyor. Kullanıcılara her sabah bakabilecekleri kişisel bir iş özeti sunmak istediklerini ve her haberin kişinin haber akışına eklenmesinin bir sebebi olduğunu da ekliyor.

Linkedin Pulse indir

Yeni Pulse uygulamasında önerilen haberlere kullanıcıların geri bildirimde bulunması da mümkün. Yani önerilen bir haberin ilgi çekici olmadığını, o haberi görmek istemediğini belirtebiliyor. Linkedin'de bunu yeni bir değerlendirme kriteri olarak kabul ediyor.

Pulse reklamları yolda

Linkedin sosyal açıdan Facebook ile tam bir rekabet halinde olmasa da kişiselleştirilmiş haber içerikleri konusunda Facebook'u dikkate aldığını söyleyebiliriz. Henüz reklam yayını yapmayan ama bunun önümüzdeki dönem mümkün olabileceğini söyleyen Kothari de Linkedin'in bu alandaki gelirlerden pay almak istediğini gösteriyor.

Linkedin'in 364 milyon, Pulse uygulamasının ise 30 milyon kullanıcısı olduğu düşünülürse, Linkedin'in önünde önemli bir fırsat olduğunu söylemek de pekala mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.