BNP Paribas International Hackathon'un İstanbul ayağında mentor bolluğu vardı

BNP Paribas International Hackathon'un İstanbul ayağında mentor bolluğu vardı

Yurt dışında değil ülkemizde de bankaların hackathon'lara artan ilgisinin bir örneği geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Dünyada aynı anda 5 şehirde yapılan hackathon markaların hatta bankaların inovasyon ve teknoloji odağında değişiminin ilk adımları diyebiliriz.

İstanbul'la birlikte Brüksel'de, Paris'te, Roma'da ve San Francisco'da eş zamanlı düzenlenen hackathonda, girişimciler, bir data setinden yola çıkarak mobil veya web tabanlı yazılım geliştirdi. 48 saat süren maraton, şehrin tüm yoğunluğundan uzaklaştıran yeşilin içerisinde TEB Formasyon Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Hackatonla yatırım dünyasının gözde girişimleri olan finansal teknoloji girişimlerine daha yakın olma ve markanın yenilikçi yüzünü gösterme yönünde Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) ve stratejik ortağı BNP Paribas'ın önemli bir adım attığını belirtmeden geçmeyelim.

10 girişimin yer aldığı hackathonda dikkat çeken noktalardan biri de mentor sayısıydı. Hem TEB'den hem de internet sektöründen mentorlerin yer aldığı etkinlikte adeta girişimcilerden daha fazla mentor vardı. Bunun haricinde 5 farklı şehirde düzenlendiğini daha önce bahsettiğimiz hackathonda isteyen girişimler yurt dışındaki mentorlarla da iletişim olanağı buldular.

Hackathon'un kazananları

IMG_0770

İlk üçe girenleri 3  aylık bir dijital eğitim kampı ve  dört aylık bir kuluçka dönemi bekliyor. Geliştirdikleri projelerin tüm haklarının yanı sıra toplamda 120 bin TL’lik para ödülü kazandıklarını belirtelim. Kasım ayında Paris’te gerçekleşecek Global Demo Day’de BNP Paribas uluslararası jürisinin karşısına çıkarak üç projeyi aşağıda bulabilirsiniz.

1. DumeTech: Müşterilerin banka ile ilgili soru, şikayet, talep ya da işlemleri için cep telefonlarında kullandıkları anlık mesaj uygulamaları üzerinden çağrı merkezindeki müşteri temsilcileriyle gerçek zamanlı mesajlaşarak hizmet almalarını sağlayan bir platform,

2.AppAnalytics: Kullanıcı davranışını ölçümleyerek müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik analiz servisi,

3.Manetho: Hologramik sanal asistan sistemi Fijital Adam: Sanal Finansal Danışman.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.