Ramazan'da mobil perakende satışlar yüzde 29 oranında arttı [İnfografik]

Ramazan'da mobil perakende satışlar yüzde 29 oranında arttı [İnfografik]

Türkiye'de online satışlar da Ramazan ayı ve Bayram hareketliliğinde pay alıyor. Performans pazarlama teknolojileri şirketi Criteo'nun ölçümlerine göre, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında online perakende alışverişlerinde yüzde 12'lik bir artış yaşanmış ve bu yıl da benzeri bir artış bekleniyor. Online satışlar Ramazan'ın ilk günlerinden itibaren artmaya başlarken, en belirgin artışsa seyahat kategorisinde gerçekleşiyor. Tatil planlarının Ramazan ertesine denk getirilmesi, online seyahat satışlarının yüzde 57 oranında artmasını sağladı.

sales ramazan criteo

Criteo'nun aşağıda gördüğünüz infografiğinde özetlenen verilerinde, online Ramazan alışverişinin mobile de yansıdığını gösteriyor. Zira, mobil satışlar 2014 Ramazan'ında bir önceki aya göre yüzde 29 oranında artış göstermiş. Açıklamada Şeker Bayramı öncesinde insanların aileleriyle birlikte vakit geçirirken daha fazla alışveriş yaptığına değiniliyor.

criteo ramazan 2Orta Doğu pazarını da kapsayan araştırma, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için online satışlardaki artışı yüzde 23; online seyahat satışlarındakini ise yüzde 42 olarak not ediyor. Araştırmaya göre mobil cihazlar üzerinden yapılan satışların toplam online satışlar içerisindeki payı Suudi Arabistan’da yüzde 33, BAE'de yüzde 28 ve Bahreyn’de yüzde 42 civarında seyretti. Türkiye içinse bu oran yüzde 15’ti.

criteo ramazan

Criteo'nun araştırması Ramazan'ın online perakende için getirdiği fırsattan firmaların nasıl faydalanabileceği konusunda tavsiyeler içeriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.