Baidu yarı-otonom otomobilini 2015'in ikinci yarısında tanıtacak

Baidu yarı-otonom otomobilini 2015'in ikinci yarısında tanıtacak

Çin'in lider arama motoru Baidu, bu kez sürücüsüz otomobiller konusunda Google'a rakip bir teknoloji geliştiriyor. Daha önce bu alanda çalışmalar yapan Çinli teknoloji devi, hünerlerini sergilemeye oldukça yakın.

TechWeb'de yayınlanan habere göre Kıdemli Başkan Yardımcısı Jin Wang, Baidu'nun bu yılın ikinci yarısında ilk tanıtımını yapacağını söylüyor. Şirketin birlikte çalıştığı otomobil üreticisinin ismi paylaşılmasa da daha önce BMW ile yarı-otonom bir araç teknolojisi üzerine çalıştığı biliniyor.

China Cloud Computing konferansında yapılan açıklamalar Google'ı ne kadar düşündürür bilinmez ama Baidu tam otonom araçlar geliştirmek konusunda da Google ile hemfikir değil. Çinli şirketin sürücülere çok daha fazla özgürlük sunan ama geleneksel pedalları da olan bir araç geliştirmekte olduğunu ifade ediliyor.

Yapay zeka ve AR-GE çalışmalarına ağırlık veren ve geçen yıl otonom bisikletler geliştireceği yönünde haberler de çıkan Baidu'nun nasıl bir araç sunacağını henüz tam olarak bilemiyoruz. Ancak Google ile rekabetinin en azıdan çok uzun süre kağıt üstünde sınırlı kalacağını söyleyebiliriz.

Her ne kadar sürücüsüz otomobiller ABD yollarına çıkmaya başlasa da her iki üreticinin de (özellikle Baidu'nun) kendi ülkesi dışına çıkması için epey vakit var gibi...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.