APUS: 2G bağlantıyla bile yüksek hızda sörf vaat eden mobil tarayıcı

APUS: 2G bağlantıyla bile yüksek hızda sörf vaat eden mobil tarayıcı

Android'in en popüler arayüzlerinden bir tanesinin geliştiricisi olan Pekin ve Silikon Vadisi'nde yerleşik APUS Group, Android kullanıcıları için yeni bir mobil tarayıcı yayınladı.

APUS Browser isimli tarayıcı özellikle bant genişliğinin ve hızların düşük olduğu ülkelerdeki Android kullanıcılarını hedefliyor. APUS ile kullanıcılar "no image" (resimsiz)  modu ile sayfaları özel olarak imaj ve videolardan arındırılmış şekilde kullanıcılara gösteriyor, böylece düşük mobil hızlara sahip kullanıcıların da internette hızlıca dolaşabilmesine imkan tanımaya çalışıyor.

APUS Group'un, APUS Mobile Search, APUS App Radar, APUS Notification ve APUS Tools isminde yine Android kullanıcıları için farklı uygulamaları da bulunuyor. Şirket bu uygulamalarla aylık 100 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip. 70 milyon aktif kullanıcısıyla APUS Launcher listede en tepede yer alıyor. Şirket özellikle Çin, Hindistan gibi ülkelerde yüksek kullanım oranlarına sahip.

Safari, Chome ve Android Browser tabi ki tartışmasız olarak mobil tarayıcı pazarında lider konumda. Ancak özellikle Asya ve diğer gelişmekte olan pazarlarda üçüncü parti mobil tarayıcıların da ciddi sayılabilecek pazar payları var. Buna örnek olarak UC Browser ve Dolphin'i gösterebiliriz. UC Browser, Statcounter'ın aktardığı verilere göre mobil tarayıcı pazarında yüzde 11,1'lik payıyla dördüncü sırada.

APUS Browser'ı ücretsiz olarak Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.