Pandora, inşaat sektörü için AR ve VR uygulamaları geliştiriyor

Pandora, inşaat sektörü için AR ve VR uygulamaları geliştiriyor

Türkiye'nin gözde sektörlerinden inşaat alanında henüz çok yaygın olmasa da özellikle görüntüleme teknolojileri alanında lider şirketler arasında bir yarış var. İnşaat sektörünü hedefleyen Pandora yarışa erken başlayarak Ar-Ge konusunda önde olmayı hedefleyen firmalardan.

Türkiye'de istikrarlı bir şekilde en çok reklam harcaması yapan sektörler arasında yer alan inşaatın, mimari maketlerin üretimine her yıl 2 milyon TL'den fazla para harcıyor olması gerçeğinden yola çıkarak kurulan Pandora, bu durumu bugüne kadar fırsata çevirmeyi başarabilmiş görünüyor.

Mimari deneyimleri en iyi şekilde mobil platformlara taşımayı hedefleyen şirket, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojilerine odaklanıyor. Girişimin mimari maketler yerine kullanılabilecek daha fonksiyonel ve düşük maliyetli çözümler sunan Pandora AR ve Pandora VR adında iki ürünü var. İnşaat firmaları ve mimarların, müşterilerine daha etkileyici sunumlar yapmalarını sağlayan uygulamalar henüz tamamlanmamış bir yapının maketi yerine de kullanılıyor.

pandora

Dünya çapında, Türkiye de bir istisna değil, AR ve VR uygulaması geliştiren çok sayıda girişim olmasına karşılık, Pandora, teknolojiyi mimari sunumlar için özelleştiriyor olmasıyla fark yaratma iddiasında. Mimaride poligon sayıları yüksek, karmaşık modeller kullanılıyor ve bunların mobil üzerinde istenen verimlilikle çalışması için optimizasyonlar yapıyor, görüntü kalitesini sürekli iyileştiriyor. Pandora, görüntü kalitesinin küresel muadilleri sayılabilecek Visuartech ve URBASEE girişimlerinden daha iyi olduğunu iddia ediyor.

Nisan 2014'te faaliyetlerine başlayan Pandora'nın bu iddiası inşaat şirketleri tarafından da kabul görüyor. Son altı ayda on farklı müşteriyle 100 bin lira ciro yaptığını söyleyen Pandora'nın satışla sonuçlanan müşteri görüşmeleri oranının yüzde 40.

İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu Kemal Akçalı ve Caner Soyer tarafından kurulan Pandora, Hilmi Özdemir'in de katılımıyla üç kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. E-tohum tarafından 2015 yılı en başarılı 15 girişiminden biri seçilen Pandora, İTÜ Çekirdek'in verdiği ofis desteğiyle bugün İstanbul’da konumlanıyor. Girişime bugüne kadar sağlanan tek desteği, Startup Turkey etkinliğinde, iki farklı yatırımcıdan aldığı 260 bin liralık yatırım oluşturuyor.

AR uygulamalarının inşaat sektöründe yaygınlaşmaya başlaması, bugüne kadar butik projeler geliştiren Pandora'nın ölçeklenmesini zorunlu hale getiriyor. Bu sorunu aşmak için yeni bir sistem üzerinde çalıştığını söyleyen Pandora, müşterilere sürekli hizmet sunabileceği ve aylık ödemelerle düzenli gelir yaratabileceği bir model kurguluyor. Projelerin tamamlanma süresini de kısaltmayı sağlayacak olan otomasyon sisteminin tamamlanmasıyla Pandora, küresel pazarı hedefleyebilir hale gelecek. İlk hedefse bin müşteriye ulaşmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.