Apple HomeKit için geliştirilen ilk ürünler satışa sunuldu

Apple HomeKit için geliştirilen ilk ürünler satışa sunuldu

iPhone, iPad ve Apple Watch ile kontrol edilebilen ve sesli komutla da çalışan Apple'ın akıllı ev platformu HomeKit ile uyumlu ürünler dün, yani 2 Haziran itibariyle ABD'de satışa çıktı. Üçüncü parti üreticiler tarafından paylaşılan ve akıllı bir evin "olmazsa olmazı" akıllı termostat ve ışıkların da yer aldığı ürünler şu şekilde sıralanıyor:

ecobee

ecobee3Nest benzeri/rakibi akıllı termostat evinizin farklı odalarındaki sıcaklığın dengeli bir şekilde kontrol edilmesini ve enerji tasarrufu sağlıyor. Cihazın fiyatı 249 dolar, ekstra sensörlerin çifti içinse 79 dolar ödemek gerekiyor.

Elgato Eve

elgato eveOda, hava durumu, kapı ve pencereler ve enerji olmak üzere dört farklı sensörü evinizin içinde ve dışında ölçüm yapıyor. Kapının pencerenin açık olup olmadığı, dışarıda havanın nemi; içerideki havanın sıcaklığı ya da evde enerji tüketen eşyaları denetliyor. Ayrı ayrı satılan sensörlerle toplam 220 dolara mal oluyor. iOS cihazınızdan kullanılan uygulaması ise ücretsiz.

iHome iSP5 SmartPlug

ihome smartplugiHome'un bu akıllı prizi, takılan fan, aydınlatma gibi cihazları bağlantılı hale getirerek iPhone, iPad veya iPod touch ile kontrol edilmesini sağlıyor. Birden fazla akıllı prizi tek elden kontrol etmenizi sağlayan uygulaması da ücretsiz geliyor. Fiyatı henüz açıklanmadı.

Insteon Hub

insteonInsteon LED aydınlatma, termostat ve kamera gibi diğer akıllı ev cihazlarını kontrol etmenizi sağlayan Hub, 149,99 dolardan satışa sunuluyor.

Lutron Caséta Smart Bridge

lutronLutron'ın The Caséta Wireless Lighting Starter Kit adlı akıllı aydınlatma ürününü kontrol etmenizi sağlayan Bridge, evinizin ışıklarını Siri komutlarıyla kontrol etmenizi sağlıyor. Konumunuzu algılayarak siz evinize girdiğinizde ışıkları otomatik olarak açıyor. Diğer odanızda ışığın açık olup olmadığını Siri'ye sorabiliyor, ışık açma kapama saatlerini belirleyerek otomatik hale getirebiliyorsunuz. Fiyatı 229,95 dolardan başlıyor.

Yeni seri HomeKit uyumlu akıllı cihazların Temmuz ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor. Cihazların Türkiye'de ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.