Akıllı su şişesi HidrateMe tasarımı ve Kickstarter başarısıyla adından söz ettiriyor

Akıllı su şişesi HidrateMe tasarımı ve Kickstarter başarısıyla adından söz ettiriyor

Bugün paylaştığımız Ericsson Mobility Report'ta 2020'de 26 milyar bağlantılı cihazın öngörüsünden bahsetmiştik. Ericsson akıllı su şişelerini bu hesaba kattı mı bilmiyoruz ama HidrateMe adlı akıllı su şişesi Kickstarter'da yakaladığı başarıyla gelecekteki yerini garantiliyor.

Su içmenin gerekliliğine veya dünyadaki susuzluk üzerine uzun bir giriş yapmaya sanırım gerek yok. Dünyada 750 milyon kişi yeterli içme suyu bulamazken, suya en kolay erişen kesimin su içmek konusunda ihmalkâr olduğuysa açık bir gerçek. HidrateMe bu durumu değiştirmek istiyor ve 1 gün içinde hedefine ulaşarak benzer projelerden bir adım öne çıkıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi HidrateMe de su içmenizi hatırlatan bir matara ve ne kadar su içtiğini takip etmenizi sağlayan bir akıllı telefon uygulamasıyla donanım odaklı bir girişim. Günlük su içme ihtiyacınızı kişiye özel olarak belirleyen HidrateMe, doğru zamanda ışıklı bir uyarıyla su içmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Mobil uygulamasıyla da hedefinize ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Hidrateme akilli su sisesi 3

BPA'sız plastikten imal edilen HidrateMe, tasarımıyla sıradan su şişelerinden farklı bir duruş sergiliyor. Kapasitesi 0,7 ml ve tek şişe fiyatı Kickstarter için 39 dolar. Trago, BluFit, The Hug gibi rakipleri içinde aynı fiyatla çıkış yapanlar olsa da HidrateMe, kampanyanın kapanmasına 2 gün gibi bir sürede 35 bin dolarlık hedefini ikiye katlamış durumda ve bu açıdan rakiplerinden epey önde gidiyor.

HidrateMe kesinlikle güzel bir ürün ancak geliştiricileri başarılarını sadece ürüne bağlamıyor. Bir çok kişiden fiyatlandırma önerisi aldıklarının ve kampanya açılışını doğru bir şekilde yönettiklerinin altını çiziyorlar. Umarım bu satırları Türkiye'den kitlesel fonlama girişimine imza atacak kişiler okuyordur. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.