Geçtiğimiz Ekim ayında 3,2 milyon dolarlık tohum yatırım alan KweekWeek uluslararası açılımına Türkiye ile başladı. Online etkinlik listeleme ve biletleme alanında son kullanıcı odaklı olmasıyla rakiplerinden ayrılmaya çalışan KweekWeek, dileyen herkesin etkinlik oluşturabileceği ve bilet satabileceği 'demokratik' bir pazar yeri olduğunu söylüyor ve tüm Türkiye'yi kapsama almak istiyor.
Türkiye'de aralarında İstanbul Modern, Documentarist, Sakıp Sabancı Müzesi, TedXSabacı, Hard Rock Cafe gibi organizatörlerin olduğu 60 farklı kurumla anlaşan KweekWeek web ve mobilden kullanılabiliyor. iOS ve Android uygulamalarını bugün itibariyle Türkiye'de yayınlayan KweekWeek, şehirde neler olup bittiğini merak edenler için bir keşif, ücretli ya da ücretsiz etkinliğini düzenlemek isteyen herkes içinse bir yönetim platformu.
Kullanımı oldukça kolay olan KweekWeek'e e-posta veya Facebook hesabınızla giriş yaparak ücretsiz olarak giriş yaptığınızda listelenen onlarca etkinliğin yer aldığı bir keşif arayüzü sizi karşılıyor. Öne çıkan etkinliklerle birlikte gün, lokasyon ya da popülariteye göre görüntüleyebildiğiniz etkinlikler arasından seçtiğiniz birinin içeriği, tarihi,mekanı ve bilet fiyatlarıyla ilgili bilgilere tek tıkla erişiyorsunuz. Ücretsiz bir etkinlikse yer ayırmanızı, ücretliyse biletinizi uygulama/sayfa içinden satın almanızı sağlayan KweekWeek, Stripe ödeme altyapısını kullanıyor. Aldığınız bileti doğrudan telefonunuzda QR kod olarak saklayabiliyor ve etkinlikte kullanabiliyorsunuz.
Bilet alışverişi için kullanıcıdan bedel almayan KweekWeek organizatörlerden bilet başına yaklaşık yüzde 3.5 komisyon talep ettiğini söylüyor. Bu, Türkiye'deki dominant oyuncuların komisyon oranlarından oldukça düşük. Ancak komisyonla çalışmak istemeyen organizatörlerin yıllık abonelik modeliyle çalışma opsiyonu da bulunuyor.
KweekWeek ile bir etkinlik organize ettiğinizde, platform size yalnızca biletleme imkanı sağlamıyor. Etkinlik öncesinde ve organizatör ve kullanıcıların birbiriyle bağlantıda kalmasını sağlayan KweekWeek, bunu etkinlik ağı kurgusuyla sağlıyor. Kullanıcılar, platformda yer alan organizatörlere ait profil sayfalarını takip ederek, gelecek etkinliklerle ilgili haberdar olmayı tercih edebiliyor. Buna ek olarak, e- posta pazarlaması ya da anlık bildirimleri kullanarak etkileşimini arttırmayı amaçlayan KweekWeek, organizatörlerin düzenlediği, her etkinliğe özel analizleri de görmesini sağlıyor. Organizatörler etkinliklerini öne çıkarmak istediklerinde, örneğin etkinliğin paylaşan kullanıcılara özel indirim uygulamak gibi, kampanyaları birkaç tıkla başlatabiliyor.
Kullanıcı davranışından öğrenen algoritmasıyla KweeWeek, aktivite geçmişiniz, ilgileriniz, sosyal etkileşiminiz gibi verileri kullanarak, size yeni etkinlik önerileri gösteriyor.
2012 yılında Mehdi Nayebi ve Tina Mashaalahi tarafından kurulan KweekWeek, geçtiğimiz Ekim ayında mobil ve web uygulamalarını baştan sona yenileyerek, hem etkinlikleri keşfetmek hem de etkinlik düzenlemek isteyenleri hedefleyen iddialı bir platform haline geldi. Bugüne kadar İngiltere'de kullanılan uygulama, KweekWeek'in kendi verilerine göre 150 binden fazla kullanıcıya sahip ve 250 binden fazla bilet sattı.
KweekWeek'in öncelikli rakibi Eventbrite'ın Türkiye'de yaygınlıkla kullanılmıyor olması girişimin bu pazara yönelmesinde bir etken. Bununla birlikte Türkiye'de pazarı "disrupt" edebilmiş güçlü bir yerel oyuncunun varlığından söz etmek henüz mümkün değil. İlk akla gelen yerel oyunculardan gerek düşük komisyon ücreti gerek organizatörler için sunduğu imkanlar ve teknik altyapısıyla ayrılmaya çalışan KweekWeek, pazarda ciddi şansa sahip olabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap