Shazam yeni uygulamasıyla artırılmış gerçeklik alanına giriş yaptı

Shazam yeni uygulamasıyla artırılmış gerçeklik alanına giriş yaptı

Son olarak Mobil Dünya Kongresi'15'te şirketin CEO'su Rich Riley'in açıkladığı yeni Shazam, bugün kullanıcılarla "Visual Shazam" olarak buluştu. Yeni uygulamayla şirket, faaliyet alanına bir kulvar daha ekliyor. Bundan böyle Shazam kullanıcıları sadece ses olarak değil görüntü olarak da birçok şeyi tarayabilecekler.

İlk etapta Levi’s, Guerlain, Hearst, Condé Nast, Time, Harper Collins ve Disney ile işbirliğini açıklayan şirket, fiziksel alanlardaki ürünlerin üzerinde yer alan Shazam logosu taratıldığında kullanıcılara arttırılmış gerçeklik videosu sunacak. Örneğin Disney'in yeni filmi Tomorrowland'in afişleri ve ilanları üzerinde yer alan Shazam logosu uygulama üzerinden görüntülendiği zaman filmle ilgili kamera arkası görüntüleri, özel videolar ve çeşitli kuponlar gösteriliyor.

shazam1

Yeni Shazam'ın kullanım alanıyla bir başka örnek daha vermemiz gerekirse, bir filmin DVD kutusunu yine uygulama üzerinden tarattığınız zaman filmin albümü Shazam üzerinde size gösterilecek ve satın alabileceksiniz. Ocak 2015'te aldığı 30 milyon dolarlık yatırımla birlikte değerlemesini 1 milyar dolara çıkartan şirket "Unicorn" kulübüne dahil olmuştu. Ancak MWC'15'te şirketin CEO'su Rich Riley, Shazam'ın büyümeye odaklandığını ve henüz kârlı bir şirket olmadığını açıklamıştı. Yeni uygulamasıyla gelen arttırılmış gerçeklik ve mobil video reklamlarının şirketin kârlılığına nasıl etki edeceğini göreceğiz.

Shazam'ın yenilenmiş uygulamasını iOS ve Android için indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.