Google, Now on Tap ile bağlamsal aramayı bir adım ileri taşıyor [Google I/O 2015]

Google, Now on Tap ile bağlamsal aramayı bir adım ileri taşıyor [Google I/O 2015]

Google, geliştirici konferansı I/O 15'te tanıştığımız yeniliklerden biri de Now on Tap oldu. Google'ın akıllı sanal asistanı Google Now'ın daha akıllı versiyonu olarak niteleyebileceğimiz Now on Tap, kullanıcının mobilde uygulamalar arasında gidip gelmesine gerek kalmadan, kısa sorularla istediği bilgiye erişmesini sağlamak üzere geliştirilmiş.

Anlara ve bağlama odaklanan Now on Tap, kullanıcının yeni işletim sistemi Android M üzerinde kullandığı uygulamanın içeriğine uygun olarak sorduğunuz sorunun cevabını, tek dokunuş ya da "Ok Google" ile başlayan kısa bir soruyla size getirme iddiasında. İlgili sunumda örnek verildiği üzere, müzik uygulamanızdan dinlediğiniz bir şarkının (örn. Skrillex) solistinin kim olduğunu, sadece "Onun gerçek adı ne?" şeklinde, yani şarkı ismi ya da şarkıcı bilgilerini girmenize gerek kalmadan, Google'a sorduğunuzda, Google'ın soruyla ilgili eksik parçaları bağlamsal olarak tamamlayıp size cevap vermesini sağlıyor.

E-posta, Hangouts ya da Google Chrome içinde de kullanabildiğiniz özellik, tükettiğiniz yazılı/sözlü içerikteki spesifik bir restoran, film, aktör ya da başka bir konuda ek bilgiye proaktif biçimde ulaşmanızı sağlıyor. Yanıtlar için bu bir filmse YouTube bağlantısını, bir restoransa yorumları ya da deep link entegrasyonuna sahip diğer uygulamaları getirebiliyor.

Google, özelliğin geliştiriciler için kullanıcılara ulaşabilecekleri yeni yollar yaratacağını ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili çok daha detaylı açıklama yapacağını da söyledi. Geliştiricilerin bu özelliği kullanması için ekstra çaba sarfetmesi gerekmiyor zira platformun API'ı gerekli entegrasyonu sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.