Snapchat kullanıcıları günde 2 milyar video izliyor

Snapchat kullanıcıları günde 2 milyar video izliyor

Snapchat'in kurucusu Evan Spiegel, Bloomberg'e verdiği bir röportajda Snapchat'i anlattı ve Snapchat'ten son rakamları kamuoyu ile paylaştı. Kullanıcıların her gün Snapchat'te 2 milyardan fazla video izlendiğini belirten CEO Spiegel, uygulamayla ilgili planlarını da anlattı.

Facebook'ta günlük izlenen video sayısının neredeyse yarısı kadarlık bir video izlenme sayısına ulaşmış Snapchat'in şu anda 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Snapchat kullanıcılarının yüzde 60'ının 13 ile 34 yaş grubu aralığında olduğu belirtiliyor. Kısacası Snapchat, gençlere ulaşmak (ilgili bir Webrazzi Pro içeriğinde Snapchat'in en çok gençler tarafından kullanıldığını paylaşmıştık) için çok değerli ve önemli bir mecra. Son dönemde bununla ilgili bazı içerik çalışmaları da olan Snapchat'in en büyük amacı ise artık bir gelir modelini oturtmak ve Snapchat'i karlı bir şirket haline getirmek olacak.

Bir dönem pek çok şirketten satın alma teklifi alan ancak her seferinde reddeden Snapchat'in bugün 330 çalışanı bulunuyor ve değerlemesi de 15 milyar dolar civarında. Spiegel'in bir diğer açıklaması ise kendisinin kişisel olarak yeniliklere verdiği önemi ortaya koyuyor. Snapchat'in yüzde 70'inin mühendislerden oluştuğunu ve yeni ürünler üzerinde çalışıldığını da röportajında açıkladığı konular arasında. Kısacası Snapchat'te yakın gelecekte ek özellikler ya da Snapchat'ten yeni uygulamalar görme ihtimalimiz var.

Snapchat, şu an da en büyük problemlerinden birisi olan mobil uygulamasını paraya çevirme konusunda biraz zorlanıyor. Son olarak reklam verenlerde 24 saat boyunca yayında duran ve sonra silinen video reklamlar için 750 bin dolar gibi ciddi bedeller talep eden Snapchat, bu fiyatta indirime gitmiş ve artık 150 bin dolar civarında rakamlarla Snapchat'te video modelle reklam verilebildiği konuşuluyor. Bununla birlikte Snapchat artık reklam modellerini oturtmak amaçlı olarak çalışmaya devam ettiğini tahmin etmemiz de pek zor değil. Bakalım Snapchat yakın gelecekte ne gibi ataklarda bulunacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.