ABD ordusu ve Boeing, bilgisayarları hedef alan elektromanyetik silah üstünde çalışıyor

ABD ordusu ve Boeing, bilgisayarları hedef alan elektromanyetik silah üstünde çalışıyor

ABD ordusu, Boeing iş ortaklığıyla bir elektromanyetik silah üstünde çalıştığını doğruladı. Bu elektromanyetik silahın en büyük özelliği ise hedefinde sadece elektronik aygıtların ve bilgisayarların yer alması. Kısacası etkili bir silah olmasına rağmen, silahın fiziksel olarak yıkıcı bir etkisi yok. Ancak bu elektromanyetik silah, düşman topraklarındaki veri merkezleri ya da bilgisayarları hedef aldığında, silahı kullanan tarafa ciddi bir stratejik üstünlük kazandıracağı da aşikar.

CHAMP (Counter-Electronics High-Powered Microwave Advanced Missile Project) adı ile anılan ABD ordusunun projesinde Boeing ile beraber çalışıyor. Projenin amacı, nokta atış olacak şekilde havadan yapılan bir saldırıyla belli binalardaki tüm elektronik aygıtların devre dışı bırakılması ve bir elektronik darbeye maruz bırakılması.

Geçmişte filmlerden görmeye alışık olduğumuz şekilde tüm binadaki elektriklerin kesilmesi ya da elektronik aygıtların devre dışı bırakılması, ABD ordusunun üstünde çalıştığı bu projeyle birlikte gerçeğe dönüşebilir. Silah, belli binaların güvenlik sistemlerinin devre dışı bırakılmasına, sistemlerin kullanılamaz hale getirilmesine sebep olabilir. Tahminimiz o ki, ülkeler arasında sanal alemdeki siber savaşlar, artık işin fiziksel boyutuyla da bambaşka bir hale gelecek.

CHAMP'ın çalışma prensibini basitçe aktarmamız gerekirse, CHAMP bir insansız hava aracı olarak havadan saldırı gerçekleştiriyor. Yeni geliştirilen bu misil sistemi, belli binaları hedefliyor ve buradaki tüm elektrik şebekelerini etkileyerek binayı karanlıklara gömerek, dış dünya ile bağlantısını kopartarak saldırısını tamamlıyor. ABD Hava Kuvvetleri'nin bir süredir üstünde çalıştığı ve sessiz sedasız testlerine devam ettiği bilinen projenin 2016 yılına yetişmesi için siyası baskının da söz konusu olduğu dış basında bildirilen bir diğer önemli detay.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.