2015 sonunda internet kullanıcı sayısı 3.2 milyar olacak

2015 sonunda internet kullanıcı sayısı 3.2 milyar olacak

International Telecommunication Union (ITU) tarafından açıklanan yeni küresel internet kullanım eğilimleri raporuna göre 2015 sonunda internete bağlanan kişi sayısı 3.2 milyara ulaşacak. Gelişmekte olan ülkelerdeki internet kullanıcı sayısı 2 milyara çıkacak.

Dünya nüfusunun 7.4 milyar olarak tahmin edildiği düşünülürse, 2015'te ortalama her 2 kişiden biri internete bağlanıyor olacak.

Aktif internet kullanıcı oranında 1. sırada Avrupa var

Rapora göre internet kullanım oranınının en yüksek olduğu kıta Avrupa. Evlerin yüzde 82.1'inin internete bağlı olduğu Avrupa'yı, her 100 evden 60 tanesinin internete bağlandığı Amerika takip ediyor. Bireylere indirgendiğinde ise bu oranlar yüzde 77.6 ve yüzde 66 olarak değişiyor.

Kuresel Internet Kullanici Raporu ITU

3G kapsama alanı 2015 sonunda yüzde 69 olacak

ITU, 2000'de 738 milyon olan aktif mobil şebeke (hücresel ağ) kullanıcı sayısının, 2015 sonunda 7 milyara yükseleceğini öngörüyor. İkinci nesil şebekelerin dünya nüfusunun yüzde 95'ini kapsama alanına aldığının altını çizen ITU, 3G için bu oranın yüzde 69'da kaldığını paylaşıyor.

2011'de 3G şebekelerinin kapsama alanın yüzde 50'nin altında olduğuda raporda görülebiliyor.

Mobil 3G 2G Kullanici Sayisi

İnternet bağlantı hızında ilk sırada Kore var, ikinci Fransa

İnternet bağlantı hızlarına bakıldığında ilk 5 sırada Kore, Fransa, İrlanda ve Andorra yer alıyor. Son 5 sıradaysa Nambiya, Bolivya, Honduras, Zimbabwe ve Senegal var. En üstteki ülkelerde nüfusun çoğunluğu 10 Mbit/s ve üzeri internet hızına sahipken, alt sıralarda bu hız 2 Mbit/s'nin altına düşüyor.

Maalesef listede yer verilen ülkeler arasında Türkiye yer almıyor. Raporun tamamına PDF formatında göz atabilirsiniz.

Internet Baglanti Hizi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.