Valve, çalışanlarının verim ve mutluluğu için neler yapıyor?

Valve, çalışanlarının verim ve mutluluğu için neler yapıyor?

Counter-Strike, DOTA, Left 4 Dead, Half-Life ve Team Fortress gibi günümüzde bilgisayar ve konsollarda fenomen haline gelmiş oyunların yapımcısı olan Valve, çalışanlarının şirket içi verimliliğini nasıl arttırdığına dair önemli bilgiler paylaştı. Rekabetin çok yüksek olduğu video oyun alanındaki bu başarısının çalışanların mutluluğu, ruhsal ve fiziksel sağlık durumlarıyla ilgili olduğunu söyleyen Valve'in kurucu ortaklarından Gabe Newell bunun için şirket içinde önemli geliştirmeler yapmış.

Valve'nin şu an yaklaşık 330 çalışanı bulunuyor. Şirkete katılan yeni kişilere "Handboook For New Employess" (Yeni çalışanlar için el kitabı) veriliyor. Oldukça ustaca hazırlanmış kitapçık 56 sayfa ve yeni çalışanların ilk gün şirkette neler yapacakları, projeler ve Valve felsefesi hakkında bilgiler, Valve'in güçlü ve zayıf olduğu alanlar gibi birçok farklı konuyla ilgili detaylı bilgiler yer alıyor. Böylece yeni çalışanların şirkete ve kültürüne tam olarak entegre olması sağlanıyor.

2013 yılı başında şirket, çalışanlarının ruhsal ve fiziksel sağlıkları için önemli bir adım atmış. Günümüzde birçok teknoloji şirketinin çalışanlarına sunduğu ücretsiz spor salonu üyeliği konseptini daha da ileriye taşıyarak milli olimpiyatçı Ja’Warren Hooker ile özel bir anlaşma yapmış. Ja’Warren Hooker ve ekibi Valve çalışanlarının her biriyle özel olarak ilgileniyor ve onların yapısına uygun programlar hazırlayıp tavsiyeler veriyorlar. Bunun için şirket özel bir spor alanı sağlamış. Valve çalışanları kardiyo ve fitness'ın antremanlarının yanı sıra  yoga, pilates ve meditasyon egzersizleri yapıyorlar.

Ja’Warren-Hooker-valve-spor-ofis

Tüm bu egzersiz ve kişiye özel spor koçluğuyla iki yıl içerisinde çalışanların hem çalışma performansları hem de özel hayatlarındaki mutluluğunun ciddi olarak arttığını gözlemlediklerini söyleyen Gabe Newell, bu tarz ayrıntıların çok önemli olduğunu vurguluyor. Çalışanların projelere daha iyi konsantre olmaları ve yenilikçi düşünebilmeleri için şirket ayrıca Rich Barton'dan danışmanlık alıyor. Rich Barton'ın kariyerinde milyar dolarlık şirketler kurmasından ve yaratıcılığından etkilenen Gabe Newell, bunun için ayrıca Barton'dan çalışanlarına uygulanması için özel tavsiyeler alıyor.

Ancak Valve'nin çalışanlarına sunduğu imkanlar yalnızca özel spor koçluğu hizmeti değil. Şirket çalışanlarını ücretsiz olarak yer yıl Hawaii tatiline yolluyor. Bunun yanında çalışanlar yine ücretsiz olarak berber, çamaşırhane ve diğer çeşitli hizmetleri alabiliyorlar. Çalışanlara sundukları imkanların günümüzdeki birçok şirketten çok önde olduğunu söyleyen Newell ayrıca çalışanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarının çok önemli olduğunu gelecekte birçok şirketin bunu fark edip bu alana yatırım yapacaklarını da son olarak eklemiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.