Spotify'ın yalnızca bir müzik dinleme servisi olduğu devir kapandı

Spotify'ın yalnızca bir müzik dinleme servisi olduğu devir kapandı

Spotify'ın yalnızca bir online müzik dinleme servisinden kullanıcıların "24 saat boyunca uğrayabildikleri bir eğlence kanalına dönüşümü" başladı. 20 Mayıs yani dün platformuda köklü değişiklikler duyuran Spotify CEO'su Daniel Ek'in söylediği gibi Spotify için yeni bir devir başladı.

Çeşitlenen İçerik

Dün New York'ta düzenlenen ve bizim de resmi Periscope hesabından canlı yayında takip ettiğimiz etkinlikte Spotify, beklendiği gibi, video açılımını duyurdu. Aralarında ABC, BBC, Vice Media, Slate, TasteMade gibi onlarca yayıncıyla iş birliği yapan Spotify artık haber, komedi gibi müzik dışında içeriklere odaklanan videoları yayınlamaya başlayacak. Spotify CEO'su Daniel Ek'in videoların erişimini genişleteceğini söylediği iş birliğiyle Spotify, öncelikle anlaşmalı olduğu yayıncılara ait video klipleri yayınlıyor olacak.

Ek'in açıklamasına göre, önümüzdeki aylarda bu iş birliklerinin kapsamı genişleyecek ve Spotify'a özel içerikler de üretilecek. Videoların müzikle sınırlı olmaması Spotify açısından oldukça önemli bir kırılım.

Kullanıcılarına tam anlamıyla yeni nesil bir radyo deneyimi yaşatmak istediğini söyleyen Spotify, video dışında podcast'leri de yayınına dahil ediyor. Bu ilginç ancak beklenen bir gelişmeydi zira Spotify etkinliğine az bir süre kala, Fransız rakibi Deezer platformuna 20 bin podcast ve radyo show'u eklediğini duyurmuştu.

Yenilenen Aktivite Uyumlu Müzik Deneyimi

Eklenen yeni içerik türleriyle birlikte Spotify müzik deneyimini de yeniden tasarlıyor. Ek'in verdiği bilgiye göre, bugüne kadar gerçekleşen 25 milyar saatlik müzik dinleme deneyiminden çıkan sonuç, dinleyicilerin müzik türleriyle çok da ilgilenmediği. Bunun yerine günlük aktivitelerine uyum sağlayan bir servis haline gelen Spotify bunun için müzik dinleme geçmişinizle, konum ve kişisel bilgilerinizle daha yakından ilgilenecek.

Spotify'ın etkinliğinde ayrıca yer verdiği aktivitelerden biri olan koşu, dinleme deneyimini bir adım ileri götürüyor. Zira kullanıcılar koşu yaparken Spotify açtıklarında, telefon sensörleriyle etkileşime geçen uygulama vücut ritminize göre müzik dinlemenizi sağlıyor. Spotify'ın farklı aktivitelere de uyarlayacağı "Koşu" özelliği ilk olarak Nike ve RunKeeper uygulamalarında sunulacak.

spotify preiscope

Yeni Spotify'ın bugünden itibaren ABD; Birleşik Krallık, Almanya ve İsveç'te yayına başlayacağı belirtiliyor. Servisin Türkiye'de ne zaman açılacağı ise henüz açıklanmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.