WordPress'in ana şirketi Automattic, WooThemes'i satın aldı

Wordpress'in arkasındaki şirket olan Automattic, e-ticaret alanında kullanıcılara tıpkı  Wordpress ile web sitesi oluşturmanın kolay yolu olmadaki gibi bir çözüm sunabilme amacıyla WooCommerce eklentisini yaratan WooThemes'i satın aldığını duyurdu.
WordPress'in ana şirketi Automattic, WooThemes'i satın aldı

woocommerce-automatticWordpress'in arkasındaki şirket olan Automattic, e-ticaret alanında kullanıcılara tıpkı  Wordpress ile web sitesi oluşturmanın kolay yolu olmadaki gibi bir çözüm sunabilme amacıyla WooCommerce eklentisini yaratan WooThemes'i satın aldığını duyurdu.

Wordpress altyapısı ile e-ticaret hizmeti vermeyi sağlayan WooCommerce eklentisini geliştiren firma olan WooThemes, Wordpress'in sahibi Automattic şirketi tarafından satın aldı. Automattic çatısı altında Wordpress'in yanı sıra Gravatar ve JetPack gibi farklı servisler de yer alıyor. WooCommerce'ı da bunlara ekleyen Wordpress artık ileri sürümlerinde e-ticaret altyapısı oluşturmaya ve geliştirmeye çok daha yakın olacak gibi gözüküyor.

Automattic CEO'su Matt Mullenweg'in de yazdığı blog yazısıyla resmi olarak açıkladığı satın alma sonucunda, 55 kişilik WooThemes ekibi Automattic bünyesinde çalışmaya devam edecek. Böylece Automattic'te çalışan kişi sayısı da 43 farklı ülkede toplamda 370 kişiyi aşacak. Automattic, geçtiğimiz yıl 160 milyon dolar yatırım almış ve 1.16 milyar dolarlık bir değerlemeye erişmişti. Halen internetin hatrı sayılır miktarda büyük bir bölümünün Wordpress altyapısı ile çalıştığını düşünürsek, Mullenweg'in de bahsettiği gibi kullanıcılardan gelen "e-ticareti de kolaylaştırın" talebi, bu satın almanın sonucunda gerçekleşecekmiş gibi gözüküyor.

Şimdi WooCommerce ve Automattic ekipleri bir araya gelerek, kullanıcıların online ortamda satış yapmasını kolaylaştıracak önemli adımlar atacak. Belki de Wordpress'in gelecek sürümlerinde, ayrıca bir eklenti kurmadan dahi e-ticaret sitesi açılarak online satış yapılabilecek. Automattic'in CEO'su Mullenweg'in bedeliyle ilgili bilgi verilmeyen satın almayla ilgili açıklama videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.